19.6 C
Belgrade

Sreća susreta i darivanja

U ovo praznično vreme, Gradska opština Vračar tradicionalno različitim humanitarnim akcijama usrećuje decu bez roditeljskog staranja. Trudeći se da im pomognemo da bar na jedan dan zaborave svoju tugu i probleme, danas su Dom za decu bez roditeljskog staranja „Dragutin Filipović Jusa“ posetili Uglješa Mrdić narodni poslanik i predsednik odborničke grupe u Skupštini opštine Vračar „Aleksandar Vučić – za našu decu“ ,Nikola Jelenković šef Kabineta predsednika Opštine i direktor Sportskog centra „Mirko Sandić“ Filip Mihajlovski.

Malim, a jako velikim ljudima pored pažnje, brige i ljubavi, uručili su 70 paketića punih „Pertinijevih“ iznenađenja.

„Danas smo došli ovde, kao i prethodnih godina, da obradujemo mališane i pokažemo im da brinemo o njima i da smo uvek tu za njih. Novogodišnji i božićni praznici, i današnja Pravoslavna Nova godina, su idealan povod da posetimo ovu, nama, jako bitnu ustanovu i da im ulepšamo praznike kojima se deca najviše i raduju. Moram da istaknem da mi kao Opština, i kao gradska i republička vlast, imamo izuzetnu saradnju sa ovom ustanovom, koja se zasniva i na pomoći, svake vrste, ali i na uzajamnom poverenju i prijateljstvu“; rekao je Mrdić.

U domu „Dragutin Filipović Jusa“ trenutno se nalazi 16 dece, bez roditeljskog staranja, u privremenom i bezbednom smeštaju, gde im se pruža podrška i priprema za nezavisan život. Taj broj se poveća i do 50 dece sa kombinovanim i teškim smetnjama u razvoju.

Najvažniji su osmesi dece i posebna je sreća ovog susreta i darivanja sa decom, istakli su predstavnici opštinske vlasti.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °