-0.3 C
Belgrade

Srpski carinici na Vatinu odmah su pročitali kamiondžiju: Šleper mu prazan, kaže krenuo na utovar stoke! A onda su videli dušek

Carinici su 12. maja na prelazu Vatin, u saradnji s policijom, sprečili pokušaj jednog vozača kamiona da u sunđeru dušeka prokrijumčari više od 48.000 evra, saopšteno je danas iz Uprave carina Srbije.

Kako je navedeno, prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na izlazu iz zemlje, stigao prazan kamion za prevoz stoke bugarskih registarskih oznaka, koji je bio na putu ka Rumuniji.

dusek, zaplena
FOTO: CARINA SRBIJE

Upitan da li ima nešto da prijavi i koliko gotovine nosi sa sobom, 44-godišnji vozač rekao je da nema ništa za prijavljivanje, da ide na utovar stoke u Rumuniju i da kod sebe ima dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Prilikom pregleda kamionske kabine, carinik je u središnjem delu dušeka napipao nešto što je po svojoj teksturi odstupalo od sunđerastog punjenja.

dusek, zaplena
FOTO: CARINA SRBIJE

Kada je skinuta dušečna navlaka, ispostavilo se da je sunđer isečen sa bočne strane i da su u proreze sakriveni svežnjevi novca.

Nakon prebrojavanja, utvrđeno je da se radi o ukupno 48.050 evra.

dusek, zaplena
FOTO: CARINA SRBIJE

Bugraskom državljaninu je vraćeno 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut pred nadležnim sudom.

Beogradski Portal / Tanjug

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti