6.2 C
Belgrade

Srpski studenti nose zlato iz Pariza

Ecotrophelia Europe takmičenje za 2022. upravo je završeno u fantastičnom ambijentu SIAL Paris 2022. Srbija posebno treba da bude srećna jer je najveću nagradu ponela ekipa iz naše zemlje. U srcu događaja, u prostorijama SIAL-a, sa svim predstavljenim finalistima iz različitih zemalja.

Evropsko takmičenje za inovacije u hrani, EcoTrophelia Europe nagrađuje najbolje proizvode koje su napravili studenti iz petnaestak zemalja. Svake druge godine, nagrade se dodeljuju Sial-u. Ovo takmićenje je održano od 15. do 22. oktobra gde su timovi posetiocima predstaviti svoje proizvode. Pet nagrada je dodeljeno 17. oktobra popodne: zlatna, srebrna i bronzana medalja (4.000 do 2.000 evra), kao i nagrada za strategiju komunikacije i nagrada za preduzetništvo (po 500 evra).

Petnaest finalnih inovacija je bilo izloženo u oblasti Sial Innovation Juniors. Škole i univerziteti koji učestvuju ove godine dolaze iz Slovenije, Holandije, Nemačke, Islanda, Hrvatske, Francuske, Danske, Italije, Španije, Velike Britanije, Grčke, Belgije, Portugala i Srbije. U ovom izdanju, učenici su veoma ozbiljno shvatili biljni način ishrane i smanjenje otpada.

Privatna arhiva

Promena sveta hrane i izmišljanje tanjira sutrašnjice

Živo takmičenje, veoma živo ove godine, kako je istakao predsednik žirija, Bertrand EMOND – šef odeljenja za članstvo i obuku, Campden BRI UK. Takmičenje koje je okupilo, više nego ikada ranije, bezgraničnu energiju i kreativnost najsjajnijih i najpreduzimljivijih studenata sa najboljih evropskih visokoškolskih ustanova. Mladi ljudi, svi vođeni ambicijom da promene svet hrane i izmisle tanjir sutrašnjice.

Najbolja ekipa bila ona iz Srbije čiji je specijalitet odneo prvo mesto i nagradu od 4000€. Keks i kolači, hleb i peciva – Organska užina bez glutena, napravljena od celih zrna, mlevene repe i đumbira. Ekipa iz Srbije je nastupila ispred Akademije primenjenih studija Beograd – SAFT, Srpska asocijacija za prehrambene tehnologije.

Promo

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °