26.9 C
Belgrade

Suzbijanje komaraca sutra u večernjim časovima na velikom broju lokacija

JKP „Gradska čistoća”, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine sprovešće u sredu, 21. jula, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda. 

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se realizovati od 19.30 do 24 časa i obuhvatiće sledeće lokacije u Beogradu: Košutnjak, Topčidersko groblje, Hajd park, Topčiderski park, SAJ, naselje 13. maj, Zeleno brdo, Konjarnik 1, 2 i 3, Šumice, Lekino brdo, Braće Jerković, Medaković, Tabanovačku – Vitanovačku, Vitanovačku – kružni put Voždovac, Indire Gandi, Braće Srnić, Sinjsku, Banjicu 1 i naselje Stepa Stepanović, Banjicu 2, Vojvode Vlahović i Ulicu Cvetanova ćuprija.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd iz Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ako vremenske prilike to dozvole. Ukoliko se lokalni hidrometeorološki uslovi promene, odnosno vremenske prilike ne budu povoljne za sprovođenje hemijskog tretmana suzbijanja odraslih formi komaraca, akcija se odlaže za naredni dan.

Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača.

Iz „Gradske čistoće” mole građane da omoguće nesmetan rad ekipama, a pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana, nalazi se u saopštenju.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...