26.9 C
Belgrade

Suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” sutra će realizovati mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, najavljeno je iz ovog preduzeća. 

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 20.30 do 24 sata i obuhvatiće lokacije: Sopot – Drlupu, Rogaču, Sopot – Dučinu, Stojnik, Babe, Parcani, Sopot – Guberevac, Slatinu, Sibnicu, Sopot – Nemenikuće, Đurince uz Kosmaj, Barajevo – Boždarevac, Barajevo – Guncati, Barajevo – Glumčevo brdo, Ripanj, Vrčin.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi, klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca. 

Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristi prema uputstvu proizvođača, a tretmani će se sprovesti uređajima sa zemlje.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetan rad ekipama, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana. 

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...