2.9 C
Belgrade

Svečana akademija Beogradskog karate saveza

Beogradski karate savez dodelio je na Svečanoj akademiji priznanja najuspešnijim sportistima u 2022. godini, istaknutim klubovima i institucijama s kojima BKS ostvaruje dugogodišnju saradnju, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Ovaj sekretarijat dobio je priznanje za poseban doprinos razvoju karate sporta u Beogradu, koje je primio podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić.

Rajičić je rekao da je Beogradski karate savez jedan od stubova srpskog karatea, koji će u 2023. godini obeležiti jubilej, 50 godina rada.

– To nas sve zajedno obavezuje da u narednoj godini budemo još bolji i uspešniji – naveo je Rajičić i čestitao najboljim pojedincima na ostvarenim rezultatima u ovoj godini i poželeo im puno uspeha.

Priznanja su uručena i predsedniku Beogradske asocijacije za školski sport Nemanji Radoviću, predsedniku Karate federacije Srbije Slavoljubu Piperu, proslavljenom selektoru i prvom čoveku Karate kluba „Mladenovac” Dragoslavu Stojkoviću, kao i prof. dr Vesni Ćilerdžić za izuzetan doprinos u afirmaciji karate sporta u Beogradu.

Za najuspešnije klubove i trenere Beogradskog karate saveza izabrani su Dragan Vesković (UNSU), Aleksandar Ranisavljević (Mladenovac), Goran Šćepanović (Studentski grad), Igor Krstin (Žandarmerija), Dragan Todorović (Kinder), Bojana Marković (Skiper), Igor Mitić (Vitez), Mladen Živković (Soko), Nemanja Glišić (Roda) i Marko Ristivojević (Pobednik).

Priznanja za ostvarene rezultate u 2022. godini otišla su u ruke Tamare Grčić, Stefana Milunovića, Ljubiše Marića, Uroša Subote, Maše Marinović, Filipa Krstina, Nađe Turnić i Une Veljković. Za rezultate rada sa takmičarima priznanja su pripala Mariji Đurić (trener Tamare Grčić) i Milošu Mudriću (trener Stefana Milunovića).

Dobitnike priznanja pozdravio je i član Gradskog veća Grada Beograda zadužen za sport Goran Spasojević.

Akademiji su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza Pančevo Slobodan Bitević, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport Slobodan Đurić i sportski direktor Beogradske asocijacije za školski sport Momčilo Stanojković.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °