12.4 C
Belgrade

Svečana dodela svetosavskih paketića u hramu Svetog Save

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem prisustvovao svečanoj dodeli svetosavskih paketića u hramu Svetog Save koje je uručio Patrijarh srpski Porfirije.

Vesić je ovom prilikom izjavio da je danas skoro deset hiljada beogradske dece dobilo poklone od partrijarha Porfirija za Svetog Savu. 

–Pokloni nisu dodeljeni za praznik Svetog Save s obzirom na epidemiološke mere i jer je patrijarh ima kovid. Ovo je prilika da deca dođu u hram i pokažemo zašto smo hram i pravili. Hram je namenjen deci i našem narodu a daće Bog da uvek bude ovako pun. Prisustvovali smo divnoj sceni kada deca sa našim patrijarhom pevaju pesmu Usliknimo s ljubavlju – rekao je Vesić.

Vesić je podsetio da je hram Svetog Save počeo da se gradi tridesetih godina prošlog veka.

–U Beogradu niko ništa neće rušiti i samo će se graditi. Kao što smo izgradili ovaj hram, a počeli smo ga tridesetih godina prošlog veka, tako ćemo graditi i sve drugo. Ako treba gradićemo ovde i patrijaršiju i nastavićemo da gradimo naš Beograd–objasnio je Vesić. 

On je zahvalio patrijarhu što je beogradskoj deci  podelio poklone. 

–Hvala i svima koji su prisustvovali ovom događaju jer je Sveti Sava praznik obrazovanja i dece. Na ovaj način smo pokazali koliko je čvrsto jedinstvo između države i crkve. Grad Beograd je tu da uvek bude uz crkve kojoj pripadaju beograđanke i beograđani jer zajednički radimo na istom cilju a to je da Beograd bude bolje mesto za život–zaključio je Vesić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °