13 C
Belgrade

Svečano otvorena nadograđena i renovirana škola „Svetislav Golubović Mitraljeta”

Aleksandar Šapić obišao je danas, u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a povodom početka nove školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Zemunu, u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara. 

Posle svečane priredbe, oni su obišli biblioteku i odeljenja prvih razreda, gde je predsednik Vučić porazgovarao sa đacima i poželeo im uspešan početak školovanja, uz savet da uče i budu vredni.

Gradonačelnik Šapić je izrazio zadovoljstvo što je danas kao gradonačelnik otvorio ovu školu u kojoj je bilo puno problema u poslednjih nekoloko godina. 

– Način na koji je ova škola renovirana i dograđena, kao i kako je opremljena sada, može da služi za primer kako treba jedna moderna škola da izgleda. Đaci ove škole imaju uslove bolje nego u većini škola u Beogradu. Ova škola, kao i Deveta beogradska gimnazija, treba da nam budu primer kako da radimo i kako treba škole da izgledaju – rekao je Šapić i zahvalio svima koji su uložili dodatan napor i dali svoj doprinos da škola danas, 1. septembra, bude spremna da primi sve đake – rekao je gradonačelnik.

On je poželeo deci, naročito prvacima, srećan polazak u školu, te dodao da će tek kada porastu shvatiti koliko su im ovo bili najlepši dani u životu. 

Direktor škole Igor Vojnović zahvalio je gradonačelniku Šapiću i Gradu Beogradu na svemu što su učinili za ovu školu. On je istakao da je Sekretarijat za investicije finansirao radove na školi, Sekretarijat za obrazovanje je opremio školu kompletno novim nameštajem i svim drugim sredstvima potrebnim za neometan boravak dece u školi, a Opština Zemun je finansirala radove na školskim terenima.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana je još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift. Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije. Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno je školsko dvorište. Tokom obnove objekta škole zamenjen je postojeći energent – lož-ulje prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena.

U obilasku škole su bili i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, sekretar za investicije Luka Petrović, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić i predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

beogradski.rs / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °