26.9 C
Belgrade

Svečano počela izgradnja novog doma učenika Poljoprivredne škole u Krnjači

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić označili su danas simboličnim postavljanjem kamena temeljca početak izgradnje novog doma učenika Poljoprivredne škole sa domom učenika PK “Beograd” u Krnjači.

Završetak izgradnje doma planiran je do januara 2022. godine. Objekat visokog standarda gradnje imaće 4.000 metara kvadratnih sa smeštajnim kapacitetima za 111 korisnika među kojima će biti obezbeđena mesta i prilagođen prostor za učenike sa invaliditetom.

U sklopu doma nalaziće se pomoćni objekat i zasadi za praktičnu nastavu, kao i sportski teren za rekreaciju učenika.

Vrednost radova izgradnje učeničkog doma iznosi 2,65 miliona eura. Investicija se realizuje u okviru projekta Obrazovanje za socijalnu inkluziju, koji se finansira sredstvima Banke za razvoj Saveta Evrope i sredstvima budžeta Republike Srbije.

Novi dom učenika Poljoprivredne škole u Krnjači biće prvi objekat posle 60 godine izgrađen u Beogradu za smeštaj učenika ili studenata.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...