26.8 C
Belgrade

Svečano uručenje nagrada pobednicima likovnog i literarnog konkursa

Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Bibliotekom ”Vlada Aksentijević” i Javnim preduzećem Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac”, raspisala je likovni i literarni konkurs, a rok za dostavljanje radova bio je 31. decembar 2021. godine. Tada, usled loše epidemijske situacije, dodela nagrada je odložena, a kako se epidemijska slika na teritoriji Srbije popravila, organizovano je svečano uručenje nagrada najboljim učesnicima konkursa.

Direktor Biblioteke ”Vlada Aksentijević” Vukašin Ljuština naglasio je, da je pristigao veliki broj likovnih i literarnih radova i ovom prilikom dao podsticaj mladima da uzimaju učešće na ovakvim konkursima.

Tema ovogodišnjeg literarnog konkursa bila je ”Tragovi u snegu”.

– Tema je široka, mogli su da pokažu sve ono što su naučili tokom školovanja. U nižim razredima, bilo je sjajnih radova, učenik 4. razreda Andrija Milošević odneo je prvu nagradu u kategoriji nižih razreda – naveo je Ljuština.

Na literarnom konkursu prepoznati su i novi talenti, među njima je Ivana Karajanković, učenica 8. razreda, koja će u četvrtak, 10. marta sa početkom u 18.00 sati u biblioteci, imati promociju svog prvog romana.

Tema likovnog konkursa bila je ”Zima na delima velikih slikara”, a nagrađena je učenica 6. razreda Dejana Slavković.

Iz Galerije Sporstko-kulturnog centra ”Obrenovac” naglašavaju da je tema likovnog konkursa imala za cilj, da učesnicima dočara šta je to zimnska slika i kakve sve tehnike slikari koriste kada slikaju zimske pejzaže.

– Oni su se igrali, imali su kontakt sa velikim umetničkim delima, a ujedno su razmišljali kako da kombinuju boje i naprave jednu zimsku idilu – rekla je Ivana Gavrić iz Galerije Sportko-kulturnog centra ”Obrenovac”.

Na literarnom konkursu nagrađeno je 6 učenika u dve kategorije, dok je na likovnom konkursu nagrade dobilo 11 učenika.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.4 ° C
26.9 °
24.7 °
36 %
6.2kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °