9.6 C
Belgrade

Svečanost na Kriminalističko-policijskom univerzitetu

Dan Kriminalističko-policijskog univerziteta svečano je obeležen 8. februara u univerzitetskom amfiteatru ”Dr Arčibald Rajs”. Na današnji dan, davne 1921. godine Uredbom Ministarstva unutrašnjih dela osnovana je prva državna Policijska škola koja se može označiti polaznom tačkom srpskog visokoškolskog policijskog obrazovanja. U ime Gradske opštine Zemun svečanosti je prisustvovao predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić.

Goste je pozdravio rektor prof. dr Zoran Đurđević, a zatim je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin studentima poželeo uspeh u radu i poručio im da u Ministarstvu unutrašnjih poslova ima mesta za sve diplomce ovog Univerziteta koji su vredno učili i izrazio nadu da će biti časni na braniku svoje države.

Pored prigodnog umetničkog programa, svečanost je bila prilika da se uruče nagrade najboljim studentima, kao i zaslužnim poslenicima iz bezbedonosnih struktura.

Kriminalističko-policijski univerzitet je formiran 2018. godine, promenom oblika organizovanja iz Kriminalističko-policijske akademije. Departmani u sastavu Univerziteta su: Departman kriminalistike, Departman informatike i računarstva i Departman forenzičkog inženjerstva.   

Momenat otpočinjanja rada Univerziteta, označava početak nove epohe institucije koja baštini dobra svih prethodnih institucija, i predstavlja jedinu ustanovu u zemlji koja obavlja delatnost visokog obrazovanja i drugih oblika stručnog obrazovanja i usavršavanja od značaja za kriminalističko-policijske i bezbednosne poslove.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.6 ° C
10.8 °
8.7 °
66 %
3.1kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
17 °
Чет
10 °
Пет
5 °