13 C
Belgrade

Svetska trka mira stigla u Grocku

Dunav je proglašen za reku mira i u Grocku su stigli učesnici “Trke mira” (Peace run), najduža štafetna trka na svetu, koja ove godine prolazi kroz podunavske zemlje.

“Trka mira” (Peace run) je najduža štafetna trka na svetu koja je, do sada, prošla kroz 160 zemalja na svim kontinentima. Trkači su stigli u Grocku, a nastavljaju ka Smederevu, Požarevcu, Velikom Gradištu I Negotinu, a zatim prelaze u Bugarsku I Moldaviju.

Svečani doček priređen je na platou ispred zgrade GO Grocka, gde ih je dočekao, zamenik predsednika opštine Grocka Dejan Vlašković  zajedno sa članovima opštinskog Veća i mališanima iz muzičke škole „Nevena Popović“.

Prilikom svečanog prijema zamenik predsednika opštine Grocka Dejan Vlašković iskazao je zadovoljstvo i  preneo poruku da je Grocka ponosna što je deo jedne ovakve sportske i mirovne manifestacije koja se održava isključivo sa ciljem da promoviše i podstiče mir, prijateljstvo i razumevanje među ljudima, bez obzira na njihovu rasnu, versku, političku ili nacionalnu pripadnost. Ideja mira je univerzalna i trajna vrednost koja spaja sve narode i doprinosi uspostavljanju jednog lepšeg i humanijeg sveta.

Danas je Grocka postala deo svetske porodice koja širi poruku mira i prijateljstva.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °