12.6 C
Belgrade

Tableti za osnovce trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda stigli u Surčin

U opštinu Surčin u sredu su isporučeni tablet uređaji za surčinske osnovce trećeg, četvrtog, petog i šetsog razreda. Na sastanku povodom predaje tablet računara prisutni su bili predstavnici Infostan tehnologije, direktor Sektora za aplikativna rešenja Vladimir Nedeljković sa saradnicima, prosvetni radnici sa naše opštine, kao i predstavnici Gradske opštine Surčin, na čelu sa predsednikom opštine Stevanom Šušom.

Ovom prilikom predstavljene su prednosti rada sa tablet računarima koje je obezbedio Grad Beograd, a svoje komentare o uvođenju ove novine u naš obrazovni sistem dali su i učitelji i nastavnici. U narednih nekoliko dana 1890 tableta namenjenih učenicima i 204 laptopa namenjenih učiteljima i nastavnicima biće podeljeno u surčinskim školama.

– Pratili smo sve korake i instrukcije koje smo do sada dobijali od Ministarstva prosvete i Grada Beograda, a danas smo ovde, u Opštini Surčin, dobili konkretne podatke, reverse i tabelete za učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, kao i laptopove za nastavnike i učitelje – rekla je Zorica Mitrović, predsednica Aktiva direktora surčinskih škola.

U ovom trenutku tableti će se koristiti kao pomoćno sredstvo u nastavi, kažu u Gradu Beogradu.

– Slažem se sa ocenama da ovo nama jeste pomoćno sredstvo, ali se pokazalo da nam je to bilo neophodno u proteklih godinu i po dana. Škole jesu dovoljno tehnički opremljene, ali ove tehnike nikada naodmet – zaključila je Zorica Mitorvić.

Stevan Šuša, predsednik Gradske opštine Surčin, ocenjuje da je ovo značajna podrška i za učenike i za nastavnike i učitelje.

– Nastavnici će imati kvalitetniju mogućnost da prenesu znanje svojim učenicima. Učenici će imati za cilj da što brže usvajaju gradivo, a nastavnici, sa svoje strane, da im to gradivo što lakše prenesu. Moram da naglasim da je ovo velika stvar koju je uradio Grad Beograd da pomogne svim našim školama na teritoriji Grada Beograda. Nadam se da ćemo u ovom pravcu nastaviti dalje i, takođe, da ćemo našu decu pripremiti za nove tehnologije, a ovo što mi danas radimo, to ne radi nijedna razvijenija zemlja od nas – zaključio je Stevan Šuša.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light rain
12.6 ° C
12.8 °
12.4 °
95 %
2.1kmh
75 %
Пет
14 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...