26.9 C
Belgrade

Takmičenje “Brzinom do zvezda” na opštini Savski venac

U okviru VII ciklusa sprovedeno je danas takmičenje ”Brzinom do zvezda” na opštini Savski venac, na otvorenim terenima u Beogradu na vodi. Takmičenje su otvorili Vladimir Pavlović, član Veća opštine Savski venac, Emir Bekrić selektor za mlađe kategorije (državni rekorder i III na svetskom prvenstvu u Moskvi 2013,400m, prepone) i Slobodan Branković, generalni direktor Srpskog atletskog saveza, koji su tom prilikom pozdravili sve prisutne i poželeli učesnicima sreću.

Učestvovalo je 7 škola – OŠ Vojvoda Mišić, Vojvoda Putnik, Isidora Sekulić, Stefan Nemanja, P. P. Njegoš, Radojka Lakić i specijalni gost British International School Belgrade. Projekat ”Brzinom do zvezda” nastao je sa željom da se deci podigne svest o važnosti fizičke aktivnosti, sticanju zdravih navika, obrazovanju, porodici, igri i srećnom i zdravom odrastanju. Šampioni ovog takmičenja su Mina Pavlović (OŠ Stefan Nemanja) i Vladan Novović (OŠ P.P. Njegoš).

Pavlović je istakao da se primarna aktivnost projekta odnosi na organizaciju mini-trka za decu na 30-40m gde se dodatno, kroz motivaciju (nagradne i dodatne programe), podstiče da najuspešniji mališani pozitivno utiču na svoje drugare, da stvore jednu zdravu i realnu sliku života.

Opština Savski venac uvek razmišlja o deci i omladini i trudi se da što više osmišlja sadržaj za mlade i pravi razne manifestacije na tu temu. Ovo je jedan od doprinosa mladima, kako bi kod njih razvijali fizičku kulturu i dali na važnosti sportu i sticanju dobrih navika. Sigurni smo da ćemo ovim takmičenjem dati značaj razvitku naših najmlađih na Savskom vencu – rekao je Pavlović.

Opština Savski venac učestvovala je u dosadašnjih 6 (od 7 ciklusa) i svaka škola sa opštine je učestvovala bar u jednom takmičenju. Ove godine za učesnike obezbeđene su oficijalne majice-zvezdice, dok je za šampiona akcije obezbeđena specijalno dizajnirana zlatna zvezdica.

Kroz tri kruga takmčenja odabrano je najbržih 8 dečaka i 8 devojčica koji će predstavljati našu opštinu na Beogradskom Telenor finalu u Atletskoj dvorani 9. juna.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...