12.4 C
Belgrade

Tehnička škola domaćin regionalnog takmičenja iz elektrotehnike

Tehnička škola u Obrenovcu organizator je regionalnog takmičenja iz četiri oblasti elektrotehnike, koje je okupilo više od stotinu učenika iz gotovo svih delova Srbije.

Poželevši uspeh takmičarima, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je pohvalio organizatore takmičenja u Tehničkoj školi istakavši njegov značaj za Obrenovac.

– Zaista sam ponosan što smo danas domaćini ovako važnog takmičenja na republičkom nivou. Naša Tehnička škola je još od procesa takmičenja zavarivača bila neko ko je prepoznat u Srbiji kao pionir u tom poslu. Jako nam je značajno da svi učesnici ostvare dobre rezultate i da nakon školovanja budu na raspolaganju privredi. Našoj privredi su potrebni dobri kadrovi i ponosan sam na činjenicu da ovde za mlade ljude posle završetka ove škole ima posla i u Meiti, TENT-u i kod drugih privrednika – rekao je Čučković i poželeo mnogo uspeha takmičarima prilikom upisa na fakultet.

– Takođe, želimo veliku sreću pobednicima ovog takmičenja prilikom upisa fakulteta, mislim da su fakulteti tehničkih nauka siguran put ka dobrom zaposlenju i velikoj zaradi. Mi smo se ponudili da za ovih 25 škola organizujemo stručne posete Meiti i termoelektrani kako bi mladi iz cele Srbije mogli da ostvare praksu u našem energetskom gigantu. Nama je cilj da postanemo obrazovni centar, jer biti energetska i automobilska prestonica u Srbiji posebno u ovoj eri saradnje sa Fiatom i novog elektro automobila koji se sprema, za sve to će nam trebati stručan kadar i ovo su prave prilike da do takvog kadra dođemo – naglasio je Čučković.

Đurađ Banjac, predsednik Zajednice elektrotehničkih škola Srbije je izjavio da ovakva takmičenja predstavljaju popularizaciju znanja, tehnike i afirmaciju nastavnika i učenika.

Rajka Babić, direktorka Tehničke škole Obrenovac je rekla da je učešće na takmičenju uzelo 12 škola iz različitih gradova i dodala da Tehnička škola Obrenovac ostvaruje odličnu saradnju sa Zajednicom elektrotehničkih škola Srbije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °