6.2 C
Belgrade

Tokom vikenda besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” su saopštili da su uveli od prošlog meseca, pored tradicionalne akcije besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu, i uslugu odnošenja elektronskog otpada. 

To znači da, uz nepotrebni kabasti otpad, Beograđani sada svakog prvog vikenda u mesecu imaju mogućnost da besplatno odlože i elektronski otpad u koji spadaju stari televizori, računari, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati. 

Sugrađani nepotrebni kabasti i elektronski otpad mogu da ostave tokom vikenda, 2. i 3. jula, pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta odakle će ih ekipe „Čistoće” u potpunosti besplatno ukloniti.

Oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave „Gradskoj čistoći” na besplatni broj telefona 0800-000-807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

JKP „Gradska čistoća” apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za Beograđane. Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog i elektronskog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

Iz ovog preduzeća podsećaju sugrađane da građevinski otpad, poput šuta, ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta i ostalog građevinskog otpada je usluga koja se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće”. Za sva fizička lica su obezbeđeni besplatni džakovi za odlaganje šuta koje građani mogu preuzeti na pogonu Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” u opštini u kojoj žive. 

Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće” dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °