2.9 C
Belgrade

Tradicionalni novogodišnji koncert Zemunskog kamernog orkestra

U organizaciji Kluba matične kulture Zemuna, Turističkog društva „Zemun” i Kluba poštovalaca vremena – MAH, u velikoj sali Doma vazduhoplovstva, posle dve godine pauze zbog pandemije virusa korona, Zemunski kamerni orkestar pod dirigentskom palicom maestra Đorđa Stankovića održao je tradicionalni, sedamnaesti po redu novogodišnji koncert, saopšteno je iz Gradske opštine Zemun.

Gosti orkestra u završnici koncerta bili su Horski studio „Zvon katolikon” i Zemunski tamburaški orkestar.

Koncertom je otvorena nova manifestacija od značaja za opštinu Zemun – „Zemunske promenade”, čiji je osnivač i pokrovitelj Opština Zemun.

U prepunoj sali Doma vazduhoplovstva, Zemunski kamerni orkestar izveo je dela Vivaldija, Krajslera, Čajkovskog, Šostakoviča, Vojkana Simića, Dvoržaka, Bramsa, a sa Horskim studiom „Zvon katolikon” i Zemunskim tamburaškim orkestrom više popularnih numera, među kojima i „Stražilovo kolo” iz 1927. godine, komponovano za prenos posmrtnih ostataka Branka Radičevića iz Beča u njegove rodne Sremske Karlovce.

Jednom od najznačajnijih kulturnih događaja u Zemunu prisustvovali su član Veća Gradske opštine Zemun Milan Petrović i predsednik Skupštine GO Zemun Marko Janković, kojima su, kao i osnivaču Zemunskog kamernog orkestra Ružici Velimirović, dirigentu Đorđu Stankoviću i umetničkom rukovodiocu Zemunskog tamburaškog orkestra Relji Turudiću uručene prigodne zahvalnice, navodi se u saopštenju.

beogradski.rs / GO Zemun

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °