13 C
Belgrade

Treće međunarodno muzičko takmičenje u Zemunu

Treće „Međunarodno muzičko takmičenje u Zemunu” (Zemun International Music Competition) održava se od 23. do 31. maja u Muzičkoj školi „Kosta Manojlović”, saopšteno je iz ove opštine.

Svečanom otvaranju 23. maja prisustvovali su sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun Marko Janković i član Veća Gradske opštine Zemun Marko Raić.

U ime Gradske opštine Zemun zahvalnicu za pomoć u organizaciji Trećeg međunarodnog muzičkog takmičenja u Zemunu Marku Jankoviću uručila je direktorka MŠ „Kosta Manojlović” mr Zorica Vukosavljević.

U muzičkom delu programa svečanog otvaranja nastupili su: Luka Simović, učenik četvrtog razreda SMŠ u klasi Danijele Rakić, Teodora Pejić, učenica četvrtog razreda SMŠ u klasi Nenada Nenića, Biljana Gorunović i Vuk Vukajlović, učenici trećeg razreda SMŠ u klasi Lazara Ostojića i Tatjane Ranković.

Održavanje takmičenja 171 prijavljenog mladog muzičara iz Srbije i svih zemalja iz okruženja u organizaciji zemunske MŠ „Kosta Manojlović” i Turističkog društva „Zemun” omogućili su Gradska opština Zemun, Udruženje kompozitora Srbije, SOKOJ, Mitros mjuzik kompani, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”, Peksim fondacija i BAS Beograd.

Mladi muzičari se takmiče po uzrasnim kategorijama u tri discipline: klavir solo, duvački instrumenti i kompozicija srpskog autora (uvedena po prvi put u takmičenje), a za laureate su predviđeni pehari, stručno usavršavanje i novčane nagrade. O pobednicima će odlučivati međunarodni žiri.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °