2.5 C
Belgrade

Treći jesenji Beogradski polumaraton 27. novembra

U susret Trećem jesenjem Beogradskom polumaratonu, na današnjoj konferenciji za medije najavljeno je održavanje poslednje tri trke ove sezone u organizaciji „Beogradskog maratona”, i to trke na 21 kilometar, 10 kilometara i „Sava osiguranje porodične trke”, dužine 2,3 kilometra. Ove trke organizuju se 27. novembra, saopšteno je iz Beogradskog maratona.

Direktor „Beogradskog maratona” Darko Habuš je rekao da je jesenji Beogradski polumaraton prava prilika da se završi sezona.

– Za razliku od polumaratonske distance na proleće, trasa jesenjeg polumaratona se trči centralnim gradskim ulicama. Startujemo kod Crkve Svetog Marka, prolazimo kroz Dorćol, trčimo oko Kalemegdana i preko Brankovog mosta i uživamo u jesenjem ambijentu našeg glavnog grada. Mislili smo na sve kategorije učesnika i organizovali tri trke. Trku na 21kilometar za elitne i pripremljene učesnike, trku na 10 kilometara za one koji se rekreativno bave trčanjem, kao i „Sava osiguranje porodičnu trku” u dužini od 2,3 kilometra, na koju pozivamo sve porodice koje žele sa svojom decom da istrče ili prošetaju krug od Crkve Svetog Marka preko Slavije do Terazija – naveo je Habuš.

Prema njegovim rečima, učešće na Trećem jesenjem Beogradskom polumaratonu su već potvrdili mnogobrojni svetski i domaći elitni takmičari, te se očekuje jaka konkurencija i izuzetno brza trka, uz moguće obaranje rekorda staze.

– U jakoj muškoj konkurenciji nadmetaće se tri takmičara iz Kenije sa trkačem iz Burundija. Očekujemo obaranje rekorda staze, jer sva četvorica imaju lične rekorde u polumaratonu koji su ispod 62 minuta. U ženskoj konkurenciji snage će odmeriti Lena Jerotič iz Kenije, sa domaćim takmičarkama Oliverom Jevtić i Teodorom Simović. Gosti Trećeg jesenjeg Beogradskog polumaratona biće i srpski maratonci koji su učestvovali na svih šest maratona – istakao je Habuš.

Na konferenciji su se okupljenim medijima obratili i predsednik Izvršnog odbora „Sava osiguranja” Bojan Mijailović i predstavnica elitnih takmičara mlađe generacije Slađana Stamenković. Održana je i edukativna konferencija „Beogradski maraton – Sportski forum”, na kojoj su upriličena tri panela: „Organizacija velikih sportskih i atletskih događaja”, „PR i komunikacija u sportu” i „Zdravlje i sport”.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.5 ° C
3 °
1.7 °
78 %
4.6kmh
75 %
Нед
3 °
Пон
3 °
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
2 °