21.2 C
Belgrade

Treći sajam srednjih škola

U organizaciji Gradske opštine Zemun, 6. juna održan je Sajam srednjih škola, treći po redu, u Kancelariji za mlade, Kosovska 9. Na svojevrsnoj berzi znanja mali maturanti su imali priliku da se informišu šta koja srednja škola nudi, kakvi su programi, specifičnosti i perspektive školovanja, saopštili su iz ove opštine.

– Ovo je treći put kako Gradska opština Zemun održava sajam obrazovanja. Imali smo mali prekid zbog kovida, a sada nastavljamo u punom kapacitetu. Opština Zemun je jedna od retkih sredina koja na svojoj teritoriji ima sedam stručnih srednjih škola. Đaci u zemunske škole dolaze ne samo sa teritorije Beograda nego i iz Srema. U tu svrhu smo organizovali ovaj sajam da bi se deca upoznala sa kvalitetom obrazovanja koji nude stručne škole. Takođe, u kontinuitetu se ulaže u školsku infrastrukturu, jer za rezultate koje đaci ostvaruju i koje Opština nagrađuje potrebni su najbolji mogući uslovi za usavršavanje i razvoj – rekao je zamenik predsednika gradske opštine Zemun Žarko Dronjak, naglasivši da je sajam prilika da se budući srednjoškolci informišu o školama kako bi se lakše odlučili u kom pravcu će ići njihova profesionalna karijera.

Na Sajmu srednjih škola su učestvovale Elektrotehnička škola „Zemun”, Medicinska škola „Nadežda Petrović”, Pravno-birotehnička škola „Dimitrije Davidović”, Zemunska gimnazija i Ekonomska škola „Nada Dimić”. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °