12.6 C
Belgrade

Tri miliona dinara za čišćenje divljih deponija

Gradska opština Grocka je ove godine preko Javnog preduzeća za razvoj opredelila sredstva u iznosu od 3 miliona i 271 hiljadu dinara za uklanjanje divljih deponija čiji je broj ove godine povećan. Predviđeno je da se do kraja godine ukupno ukloni 727 tona smeća sa nelegalnih smetlišta a za ovaj posao na tenderu je izabrana Eko Grocka čija je ponuda bila najpovoljnija.

Uklanjanje deponija je u toku i tokom ovog meseca od nelegalno deponovoanog smeća očišćeno je 11 lokacija i odneto 289 tona. Između ostalih, uklonjene su i deponije na Smederevskom putu na plantažama, u Zabranskoj ulici između Leštana i Kaluđerice, kao i deponija kod vrčinskog mesnog groblja. Redosled uklanjanja vrši se prema redosledu naloga Komunalne inspekcije opštine Grocka.

Nakon potrošenih predviđenih sredstava do kraja godine više neće biti moguće uklanjanje divljih deponija, stoga molimo nesavesne građane da komunalno smeće ne ostavljaju na nelegalnim deponijama, a za odvoz šuta i kabastog smeća kontaktiraju preduzeća koja vrše takve usluge.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...