4.4 C
Belgrade

Tribina budimo bezbedni

U Elektrotehničkoj školi ”Zemun” održana je još jedna tribina o bezbednosti u saobraćaju Udruženja ”Budimo bezbedni”.

Cilj serijala interaktivnih tribina, koje se realizuju pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun je promocija saobraćajne kulture i edukacija o odgovornom ponašanju učesnika u saobraćaju.

Novinarka i predsednica udruženja ”Budimo bezbedni” Dea Đurđević podelila je sa đacima svoje nemilo iskustvo kada je početkom 2019. godine preživela tešku saobraćajnu nesreću, istakavši koliko je važna volja u procesu oporavka, kao i da, nažalost, svim učesnicima u saobraćaju može da bude ugrožen život. 

Profesionalni edukator iz Agencije za bezbednost saobraćaja, učenicima je upečatljivim primerima ukazao na štetnost upotrebe mobilnog telefona, vožnje pod dejstvom alkohola, i šta se sve dogodi kada brzina nije prilagođena, kada ne vežemo sigurnosni pojas, odnosno kada nismo fokusirani na vožnju.  

Na kraju tribine prisutni učenici su popunili anonimnu anketu koja će biti dobar pokazatelj i smernica daljeg preventivnog delovanja u ovoj oblasti.

Zemunski srednjoškolci će imati priliku i da učestvuju u svojevrsnom takmičenju za najbolji pisani rad iz oblasti bezbednosti u saobraćaju, a pobednik će biti nagrađen smart satom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
4.4 ° C
5.2 °
3.8 °
67 %
5.1kmh
75 %
Сре
4 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °