3.1 C
Belgrade

Tribina o bezbednosti u saobraćaju

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Aleksandra Čamagić prisustvovala je danas tribini o bezbednosti u saobraćaju u okviru projekta ,,Budimo bezbedni. Tribina je održana u školi za decu oštećenog vida ,,Veljko Ramadanović”, saopštili su iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

–S obzirom da živimo u velikom gradu i da je veliki procenat naših sugrađana koji koriste sopstveni prevoz, upravo ovakvi javni skupovi su značajni kako bi upoznali naše sugrađane koliko je važno da vodimo računa o sopstvenoj, ali i o bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju. Posebno želim da napomenem da osobe sa invaliditetom s razlogom imaju određene beneficije u saobraćaju i apelujem na sve vozače da poštuju oznaku za osobe sa invaliditetom kada je ugledaju u saobraćaju ili na parking mestu – istakla je Aleksandra Čamagić.

Ona je ukazala da će Sekretarijat za socijalnu zaštitu u saradnji sa svim nadležnim institucijama uvek biti tu da predloži nove i poveća kapacitete postojećih usluga za osobe sa invaliditetom.

–U prilog tome je i trenutna izrada Strategije za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Beograda za period od 2023.godine do 2029. godine, koja ima za cilj da unapredi prava i položaj osoba sa invaliditetom – zaključila je resorna sekretarka.

Predsednica udruženja ,,Budimo bezbedni” Dea Đurđević istakla je značaj podrške koju pružaju institucije sistema i dodala da samo zajedno možemo da stvorimo bolje uslove za sve osobe sa invaliditetom.

Udruženje građana ,,Budimo bezbedni” koje se aktivno bavi bezbednošću u saobraćaju sa posebnim akcentom na osobe sa invaliditetom i njihovu sigurnost, podržano je od Sekretarijata za socijalnu zaštitu putem javnih konkursa za udruženja građana, navodi se u saopštenju. 

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °