6.8 C
Belgrade

Tribina „Uticaj invaliditeta na porodicu” održana u Opštini Zvezdara

Tribina „Uticaj invaliditeta na porodicu” održana je danas u Opštini Zvezdara u organizaciji Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd, u saradnji sa GO Zvezdara.

Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd Gordana Pušara je rekla da se tribina realizuje u okviru projekta „Iz kruga u okruženje” koji je podržao Sekretarijat za socijanu zaštitu. Ona je zahvalila predsedniku GO Zvezdara Vladanu Jeremiću na podršci koju on lično i Opština Zvezdara pružaju osobama sa invaliditetom i njihovim udruženjima.

Vladan Jeremić je pozdravio prisutne predstavnike udruženja, civilnog sektora i predstavnike GO Zvezdara i rekao da mu pričinjava zadovoljstvo što ima priliku da se obrati prisutnima na tribini.

„Znam koliko Gordana Pušara i Udruženje posvećuju energije svim ovim aktivnostima i ovo je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje za cilj imaju da ukažu na položaj osoba sa invaliditetom. S obzirom na tu sjajnu energiju i posvećenost, a i znajući da i prethodne tribine, okrugli stolovi, radionice i sve ono što je organizovano, daju svoje rezultate, siguran sam da će i ovo današnje naše okupljanje imati određenih benefita. Meni je zadovoljstvo što je GO Zvezdara više puta do sada pokazala, ne samo na rečima već i na delima, da razume ovu problematiku“- rekao je Vladan Jeremić i istakao da će i ubuduće GO Zvezdara nastaviti da pomaže realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom u društvu.

Zamenik sekretara Skupštine GO Zvezdara diplomirani pravnik Marko Jović rekao je da je osoba sa invaliditetom i da je upornim radom i velikim zalaganjem, zahvaljujući podršci GO Zvezdara, uspeo da dođe do posla u njoj.

„To što sam ja uspeo ne znači da osobe sa invaliditetom lako dolaze do posla, još uvek ima prostora za napredovanje, još uvek ima prostora da budemo solidarniji, da budemo osećajniji jedni prema drugima i da shvatimo da osobe sa invaliditetom mogu da pruže svoj maksimum, mogu da doprinesu radnoj okolini. Potrebno je mnogo razumevanja i strpljenja za njih i dosta rada, jer se ništa ne može preko noći promeniti“-rekao je Jović.

Zaključak sa tribine je da je potrebno stvoriti povoljnije uslove da društvo prihvati osobe sa invaliditetom i porodice sa ovakvim pojedincima. Institicije treba da pomognu u tome i da ovim osobama omoguće normalan život, a takvim porodicama olakša da se osobe sa invaliditetom lakše uključe u društvo.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °