-0.3 C
Belgrade

Trideset novih sadnica drveća na Savskom vencu

Opština Savski venac nastavlja sadnju drveća, kako bi što više zelenila bilo na teritoriji ove opštine, a sve u cilju zaštite i unapređenja kvaliteta životne sredine, saopšteno je iz Opštine Savski venac.

U prisustvu građana koji su inicirali sadnju, Miloš Vidović, predsednik opštine Savski venac, i opštinski funkcioneri su posadili danas 20 stabala crnih borova i 10 stabala himalajskih kedrova na zelenoj površini pored auto-puta kod Oblakovske ulice, navodi se u saopštenju.

Tim povodom predsednik Vidović je napomenuo da svako zasađeno drvo ima neprocenjivu vrednost u procesu poboljšanja kvaliteta vazduha koji udišemo. 

– Zato je ova akcija važna, jer smo danas dali svoj doprinos u očuvanju životne sredine i ličnim primerom ukazali na značaj podizanja ekološke svesti. Drago mi je što se često javljaju naši sugrađani sa inicijativama o uređenju zelenih površina i na taj način nas motivišu da zajedno gradimo jedno zdravije društvo koje je ujedinjeno oko istog cilja, a to je očuvanje prirode. Nastavićemo da naše aktivnosti sprovodimo tako da buduće generacije građana Savskog venca budu ponosne na veliki broj drvoreda i zelenih površina – rekao je Vidović.

Sadnja je organizovana kao nastavak akcije „Za zeleniji Savski venac” koju Opština sprovodi u kontinuitetu.

Akcija sadnje sprovedena je uz stručnu nadležnost JKP „Zelenilo – Beograd”, pod čijom ingerencijom se nalazi uređenje ovog lokaliteta.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti