11.8 C
Belgrade

Trofej Vračara 2021

Posle godinu dana pauze, na Čuburi je u nedelju organizovan tradicionalni, humanitarni turnir u basketu „Trofej Vračara“. Peti put se igrao basket, 3 na 3, kako bi se prikupio novac za lečenje naših komšija Lazara i Zorana. Organizatori turnira su Gradska opština Vračar, Kancelarija za mlade opštine Vračar i Savez sportova Vračar.

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradski sekretar za sport i omladinu Dragana Belojević,zamenik predsednika Opštine Dejan Ribać, pomoćnik predsednika Opštine Marko Nikić, članovi Veća Biljana Rakić, Rajko Tanasijević , Željko Nikčević, narodni poslanik Uglješa Mrdić,  načelnik uprave Gradske opštine Vračar Gordana Basta,  i naš proslavljeni košarkaš Dejan Tomašević.

 „U ovoj promociji sporta i humanosti mi doprinosimo lokalnoj zajednici i onima kojima je to najpotrebnije, ali i pokazujemo da negujući prave sportske vrednosti možemo biti i humani. Sav novčani prihod biće preusmeren jednoj vračarskoj porodici, kojoj je danas najpotrebniji“, istakao je zamenik predsednika Gradske opštine Vračar Dejan Ribać, ne krijući zadovoljstvo što se okupio veliki broj mladih.

„Sportska manifestacija ima za cilj da doprinese promociji sporta i zdravog stila života, kao i da podigne svest kod mladih ljudi o pozitivnom uticaju humanog ponašanja na pojedinca i društvo u celini“, rekao je Marko Nikić.

Rukovodstvo Opštine zahvalilo je svima na učešću u ovom humanitarnom sportskom događaju, a naročito društveno odgovornim kompanijama koje su sponzorisale turnir.

Ove godine snage na terenu je odmerila 31 ekipa, a pobedu je odnela ekipa „Konjarnik“, dok su drugo mesto osvojili „Marsovci“. Pobednici i učesnici su nagrađeni vrednim nagradama i zahvalnicama.

Pokrovitelji i prijatelji ovogodišnjeg turnira su: Dunav osiguranje, AMSS, Skijališta Srbije, Krov Srbije – Stara planina, Samsung, Raj voda, Sport Vision, Aroma, ATS, Hama digitalna oprema, BiC, Saint Ten hotel, Tahograf, Božidarac, Dom učenika srednjih škola, Košarkaški save Srbije, Košarkaški savez Beograd, Sportski centar Mirko Sandić, Potpis, Milenijum auto centar, Prosvetni pregled.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
11.8 ° C
11.8 °
11.7 °
82 %
3.1kmh
75 %
Пон
13 °
Уто
20 °
Сре
16 °
Чет
19 °
Пет
25 °

Servisne vesti