19.6 C
Belgrade

U Beogradu veliki broj turista iz celog sveta

Trenutno u Beogradu boravi veliki broj turista iz celog sveta. Prema podacima u prvih pet meseci ove godine zabeleženo je više od milion noćenja, što je približno broju iz istog perioda 2019. godine kada je oboren rekord, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović za Tanjug, saopšteno je iz TOB-a.

Prema njegovim rečima, za razliku od prethodnih godina, najmanje ima Kineza, koji su tokom 2019. godine ostvarili najveći broj noćenja u Beogradu.

– Zbog politike države prema koroni, gostiju iz Kine nema u čitavom svetu, a kod nas ih ima u malom broju. Ako bi se to tržište otvorilo, ovo bi bila najbolja godina u istoriji Beograda – kazao je Popović i dodao da je Beograd, srazmerno svojoj veličini i turističkoj ponudi, jedan od gradova koji se najbrže oporavlja.

Popović je istakao da se turistička ponuda prestonice stalno unapređuje.

– Puno je novih sadržaja na razčičitim mestima u gradu. To su događaji koji mogu, pogotovo u toku letnjih meseci, ne samo da upotpune ponudu grada nego i povećaju potražnju i broj turista koji dolaze u Beograd – rekao je Popović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °