9.6 C
Belgrade

U centru grada svečano otvorena manifestacija „Ulica otvorenog srca“

Gradonačelnik Beograda prof. Dr Zoran Radojičić i predsednik gradske Skupštine Nikola Nikodijević, u društvu predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića, svečano su u Svetogorskoj ulici otvorili tradicionalnu novogodišnju manifestaciju „Ulica otvorenog srca“.

Gradonačelnik Radojičić je prisutnima i svim sugrađanima poželeo srećnu Novu godinu i podsetio da ideja o ovakvoj manifestaciji postoji još od 60-ih godina prošlog veka.

– Manifestacija je postala zvanična 1988. godine i danas iza sebe već ima dugu tradiciju. Beograd je sinoćnjim dočekom ispred Skupštine, kao i spektaklom koji je upriličen u „Beogradu na vodi“, pokazao da je savremen i moderan grad, lider u ovom delu Evrope. Sa druge strane, manifestacijama poput „Ulice otvorenog srca“ pokazujemo da vodimo računa i o tradiciji. Kada se na jednom mestu „nađu“ umetnost i humanost, kao i tradicija koju su umetnici u okviru „Ulice otvorenog srca“ godinama razvijali, onda dobijemo sjajnu sliku i poruku koju šaljemo u svet – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, humanitarni karakter ove manifestacije nije izostao ni danas.

– Kupovinom klovnovskih nosića obezbeđujemo novčanu pomoć za bolesnu decu. Znam koliko puta su klovnovi svojim dolaskom u bolnicu u Tiršovoj obradovali mališane i olakšali im boravak u bolnici. Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da projekat „Tiršova 2“ napreduje i da ćemo na taj način deci obezbediti još bolje uslove za lečenje i boravak u bolnici. Svi zajedno smo tu da deci damo što veću podršku – rekao je Radojičić.

Predsednik Skupštine Srbije, Ivica Dačić, pozdravio je prisutne i svima, posebno najmlađima, poželeo srećne novogodišnje praznike. 

– Prvi januar je dan kada imamo puno razloga da gledamo u budućnost. Želim da deca ne budu samo budućnost, već i sadašnjost  – poručio je Dačić. 

Nikodijević je zahvalio svim Beograđanima koji su i ovog 1. januara tradicionalno, sa porodicama, posetili „Ulicu otvorenog srca“

– Ovo je verovatno jedno od najveselijih mesta koje danas možemo da posetimo. U pitanju je tradicija koja u Beogradu traje decenijama i siguran sam da će tako biti i u budućnosti. Danas slavimo život i Novu godinu sa našim najmlađima, ali i šaljemo poruku humanosti, solidarnosti i saosećanja sa onima kojima je naša pomoć potrebna. Dok svako dete u našem gradu ne bude srećno i zadovoljno, nismo završili posao – rekao je Nikodijević.

On je zahvalio Beograđanima na fenomenalnom i spektakularnom dočeku koji je sinoć upriličen u centru grada.

– Beograd je sinoć u svet poslao predivnu sliku. Spektakl ispred Narodne skupštine, kao i u „Beogradu na vodi“, protekao je bez ijednog incidenta. Imali smo preko 100.000 domaćih i stranih turista koji su odlučili da Beograd bude njihova destinacija za doček Nove godine. Pripadnici MUP-a i nadležnih službi Grada Beograda odradili su odličan posao, koji je rezultirao činjenicom da nismo imali nijedan poziv medicinskim službama sa dočeka koje je Grad organizovao. Beograd je sinoć bio centar Balkana i Evrope i verujem da će godina pred nama biti uspešna kao i sinoćnji doček – dodao je Nikodijević.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je prisutnima poželeo srećne praznike i dobar provod tokom „Ulice otvorenog srca“.

– Beograđani, naročito oni najmlađi, su najzaslužniji za sve lepo što se događa na ulicama našeg grada 1. januara“ – rekao je Popović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.6 ° C
10.8 °
8.7 °
66 %
3.1kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
17 °
Чет
10 °
Пет
5 °