3.2 C
Belgrade

U Centru za kulturu Lazarevac održan Sajam obrazovanja

U Centru za kulturu Lazarevac danas je održan Sajam obrazovanja pod sloganom „Dođi, vidi i odluči se”. Sajam je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije GO Lazarevac koji su na jednom mestu mogli da dobiju dodatne informacije o mogućnostima nastavka daljeg školovanja.

Na otvaranju današnje manifestacije prisutnima su se obratili Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i direktor lazarevačkog Centra za kulturu Marko Mijušković.

Ministar Branko Ružić je u svom obraćanju prisutnima istakao važnost obrazovanja i značaj manifestacija poput ovog sajma.

„Mislim da je prevashodno važno da deca sagledaju šta su njihovi karijerni ciljevi i afiniteti. Na kom profilu mogu da afirmišu svoje znanje i talente i da se već sada opredele za ono što će raditi u budućnosti“, kazao je Ružić.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević iskoristio je ovu priliku da ministra Ružića upozna sa nedostatkom određenih profila u Tehničkoj školi „Kolubara” koji su potrebni našoj opštini.

„Iskoristio bih priliku da zamolim ministra Ružića da u nekom budućem periodu naša, srednja Tehnička škola „Kolubara“ dobije nova odeljenja po pitanju dualnog obrazovanja, pogotovo što znamo da ovde imamo ogranak Elektroprivrede Srbije, našu Kolubaru, koja iziskuje određene struke“, rekao je Stević.

Direktor Centra za kulturu Marko Mijušković ispred domaćina i organizatora sajma pozdravio je sve goste i posetioce i istakao značaj ovakve manifestacije za sve mlade ljude koji treba da izaberu budući poziv.

„Obzirom na veliki broj obrazovnih ustanova koje su danas ovde, ovo je dobar pokazatelj da je sajam obrazovanja nešto što će svakako postati tradicija“, naveo je Mijušković.

Na današnjem Sajmu obrazovanja maturanti osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine imali su priliku da se upoznaju sa ponudama srednjih škola iz Beograda, Valjeva i Aranđelovca, kao i Visokih strukovnih škola iz Beograda i Aranđelovca i fakulteta Univerziteta u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °