5.7 C
Belgrade

U kafeu „Zvuci srca“ održana obuka

U kafeu „Zvuci srca“ na Čuburi, u kome goste  uslužuju osobe sa smetnjama u razvoju i intelektualnim teškoćama, kroz kratku obuku predstavljeno je „Uputstvo za postupanje u stambenoj zgradi u slučaju katastrofa: požar i zemljotres“.

Obuci su prisustvovali Kosta Malović, pomoćnik predsednika Gradske opštine Vračar, Dragi Lukić, član Veća Opštine, Irena Lakobrija Delić, kooridnator projekta međuopštinske saradnje i šef Odseka za projekte u Odeljenju za društvene delatnosti i projekte i Ninoslava Kriško iz istog Odeljenja.

Prisutne je pozdravio Dragi Lukić koji je naglasio da u slučaju da se desi zemljotres ili požar, svi moramo da budemo spremni,  da znamo kako da postupamo kada se desi neka opasnost,  kao i da u tim situacijama ne smemo da paničimo.

Darko Drndić, predavač i koautor Uputstva, kroz praktičan rad, u saradnji sa ličnim pratiocima, objasnio je učesnicima šta je civilna zaštita, kako da naprave plan i listu kontakata, šta čini komplet za preživljavanje, kako bi bili spremniji u slučaju požara ili zemljotresa.

Kompanija  Galenika Pharmacia je poklonila pakete prve pomoći svim učesnicima, a kompanija DDOR osiguranje pripremila je prigodne poklone. Svojom podrškom, kompanije su pokazale društveno odgovorni aspekt poslovanja i dale doprinos jačanju otpornosti lokalne zajednice i spremnosti osetljivih grupa u slučaju katastrofa.

Predstavljanje Uputstva je aktivnost koja se realizuje u okviru projekta „Unapređenje međuopštinske saradnje u cilju jačanja kapaciteta Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji“, koju podržava Vlada Švajcarske.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
moderate rain
5.8 ° C
5.8 °
5.7 °
98 %
2.1kmh
75 %
Сре
6 °
Чет
8 °
Пет
12 °
Суб
12 °
Нед
15 °