26.9 C
Belgrade

U Lazarevcu otvorena rekonstruisana Stubička česma i četiri potpuno nove staze zdravlja

Predsednik gradske opštine Lazarevac, Bojan Stević danas je u MZ Stubica otvorio Stubičku česmu sa platoom koja je rekonstruisana posle više od 50 godina i četiri potpuno nove staze zdravlja.

Otvaranjem rekonstruisane javne česme i otvaranjem potpuno nove četiri staze zdravlja u MZ Stubica gradska opština Lazarevac je proširila svoju turističku ponudu koja je pre svega namenjena jednodnevnim izletničkim turama, kazao je na današnjoj svečanosti predsednik GO Lazarevac Bojan Stević.

Na zahtev građana, a na predlog mesne zajednice Stubica, Gradska opština Lazarevac je pomogla realizaciju rekonstrukcije Stubičke česme, koja predstavlja posvetu stradalim stanovnicima Stubice u Drugom svetskom ratu, a sada je jedno od omiljenih mesta za izlet Lazarevčana, kazao je predsednik Stević i napomenuo da je Stubička česma sa platoom rekonstruisana nakon više od 50 godina.

Pored Stubičke česme danas su u saradnji sa Planinarskim društvom „Vis“ iz Lazarevca zvanično otvorene i četiri staze zdravlja koje zajedno sa česmom i predivnom prirodom u ovom delu Lazarevcu čine sjajnu celinu. Otvaranjem i uređenjem ovih staza građanima opštine Lazarevac, ali i svim zaljubljenicima u prirodu pruža se prilika da nadomak grada uživaju u prostranim šumskim kompleksima i prelepim predelima ovog dela Šumadije.

Sve četiri staze osmislili su istinski zaljubljenici u prirodu članovi Planinarskog društva „Vis” iz Lazarevca na čemu im se zahvaljujmo, naveo je Stević i dodao da su steze namenjene za porodičnu šetnju, vožnju kvadova i planinskih bicikala. Sve staze su odlično obeležene a u narednom periodu je planirano i postavljanje nekoliko odmarališta sa klupama i nadstrešnicama što će svakako doprineti atraktivnosti ovih staza. Sve staze su u potpunosti bezbedne i u skladu sa standardima Planinarskog saveza Srbije, a obležene su i QR kodovima pomoću kojih se u svakom trenutku može utvrditi tačna lokacija na kojoj se šetač nalazi.

Svečanost otvaranja rekonstruisane Stubičke česme i staza zdravlja upotpunili su mladi članovi Planinarskog društva „Vis” iz Lazarevca koji su imali tu čast da prvi prošetaju novootvorenim stazama.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...