25.5 C
Belgrade

U okviru manifestacije „Heroji su među nama“ dodeljena priznanja i zahvalnice posebnim kategorijama trkača

Na manifestaciji „Heroji su među nama“, koja je nastala kako bismo kao društvo prepoznali i nagradili pojedince koji su primer čovekoljublja i solidarnosti, dodeljena su priznanja i zahvalnice posebnim kategorijama trkača, kao što su osobe sa invaliditetom i njihovi pomagači, zatim najstariji maratonci, kao i partnerima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji 35. Beogradskog maratona.

Ovom prilikom, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obratio se prisutnima u ime Grada, glavnog pokrovitelja „Beogradskog maratona” i rekao da mu je veliko zadovoljstvo što je ugostio ovogodišnje učesnike maratona.

Dobitnici ovog priznanja su, između ostalih, i naši heroji sa Zvezdare Snežana Vešović, Ilija Urošević i Marija Jovanović, članovi Društva za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, koji su uz organizaciju i pomoć volontera iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograd prešli stazu dugu 21km za nešto manje od 2 sata i 30 minuta. Ovim podvigom pokazali su da, kao što već svakodnevno uviđamo, ništa nije nemoguće i da granice ne postoje kada imaš prave prijatelje. Vladimir Kranjcec i Draško Stanković su volonteri kojima su Sneža, Ilija i Marija ukazali svoje poverenje i stekli prijatelje na duge staze. Oni su hrabro sa njima prešli stazu od 21km.

Mladi dobitnik plakete Ilija Urošević je istakao da mu je prvi put da učestvuje u maratonu, da je istinski uživao i zahvalio se Sportskom savezu invalida i svima koji su omogućili maraton. Izrazio je želju da učestvuje i narednih godina u maratonu. Ilija Urošević je učenik Grafičke škole na Novom Beogradu i, kao koristi kolica, ukazao je na probleme sa kojima se suočava tokom školovanja. Iako se dobro snalazi u školi, istakao je da nedostatak rampi i lifta otežava njegovo školovanje i, na izvestan način, sprečava ga u daljem napretku. Izrazio je nadu da će se u budućnosti pronaći rešenje za ove probleme kako bi mogao da nastavi dalje školovanje i ima ispunjen i srećan život.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
23.9 ° C
24.8 °
22.1 °
65 %
2.6kmh
40 %
Суб
24 °
Нед
23 °
Пон
17 °
Уто
22 °
Сре
17 °