16.1 C
Belgrade

U Opštini Zvezdara održana prezentacija objavljenih javnih poziva NSZ

U GO Zvezdara juče je održana prezentacija objavljenih javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje, čiji je predmet dodela bespovratnih finansijskih sredstava za zapošljavanje, odnosno finansiranje mera za stručno osposobljavanje. Događaju je prisustvovalo 16 poslodavaca.

U ime Opštine Zvezdara obratio se član Veća GO Zvezdara Miroslav Lazić koji je pozdravio  prisutne poslodavce istakavši sjajnu saradnju između Opštine i Nacionalne službe za zapošljavanje: „Cilj i ideja ovog sastanka je da vidimo kako još da poboljšamo saradnju. Vi koji ste privatnici sa Zvezdare, a naravno i drugih opština, imate priliku da saznate koje benefite možete ostvariti preko Nacionalne službe za zapošljavanje.“

Rukovodilac Službe Zvezdara NSZ Branislava Poznanović naglasila je da su poslodavci važan socijalni partner za NSZ, ali takođe i za lokalnu samoupravu.

„Neophodno da se sastajemo sa poslodavcima kada za to postoji potreba i povod. Ovog puta je povod objavljivanje javnih poziva NSZ čiji je predmet dodela bespovratnih finansijskih sredstava za zapošljavanje, odnosno finansiranje mera za stručno osposobljavanje i obučavanje “, istakla je Branislava Poznanović i zahvalila se GO Zvezdara na tesnoj saradnji i prepoznavanju potrebe za međusobnim povezivanjem sa svim akterima na tržištu rada.

Prezenteri su bili načelnica Odeljenja za preduzetništvo i programe zapošljavanja Vesna Živković Kostić, načelnica Odeljenja za dodatno obrazovanje i obuke Marčela Vujinac Obućina i saradnica Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Lana Martinović.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.8 ° C
15.8 °
15.2 °
54 %
8.8kmh
0 %
Уто
17 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
16 °
Суб
15 °