2.9 C
Belgrade

U planu je obnova svih škola i vrtića u Beogradu

U Građevinsko-tehničkoj školi „Branko Žeželj” na Zvezdari u toku je druga faza obnove. Od 2020. godine, kada su posle gotovo sedam decenija od osnivanja započeta prva ulaganja, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu do sada je uložio u ovu školu oko 38 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Veoma nam je važno da sva deca imaju dobre uslove za rad i zato se trudimo da obnovimo što više ustanova. U proteklih pet godina obnovili smo potpuno ili delimično 115 škola, što je oko 40 odsto ukupnog broja beogradskih škola. Tim rezultatom sam zadovoljan, ali idemo dalje, ima još posla – rekao je Gak.

Osim obnove krova i dela fasade Građevinsko-tehničke škole u 2020. godini, na red je došao ostatak fasade, ograda, enterijer škole, uređenje dvorišta i to su radovi koji su sada, prema rečima Gaka, u punom jeku.

Nastavljamo sa obnovama i izgradnjom sve dok ne postignemo krajnji cilj, a to je obnova svih škola i vrtića u Beogradu, poručio je Gak.

U pomenutu školu nije bilo većih ulaganja od njene izgradnje 1948. godine, a ideju o izgledu nove fasade, uz zadržavanje autentičnosti, osmislila je profesorka arhitektonske grupe predmeta ove škole, navela je direktorka Aleksandra Rakićević.

– Škola pruža dobar kvalitet nastave, imamo oko 400 učenika, a ovu školsku godinu smo započeli sa novootvorenim smerom za arhitektonskog tehničara. Atraktivni obrazovni profil privukao je još veću pažnju na ovu obrazovnu ustanovu, pa je prvo odeljenje ovog smera gotovo odmah ispunilo kapacitet – rekla je Rakićevićeva.

Kada je reč o beogradskim obrazovnim ustanovama, u toku su radovi i u vrtiću „Lipa”, novom vrtiću u naselju Zuce, Muzičkoj školi „Josip Slavenski”, osnovnim školama „Marko Orešković”, „Radojka Lakić”, „Janko Veselinović” i mnogim drugim.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
overcast clouds
2.6 ° C
2.8 °
2.4 °
96 %
1.5kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °