12.6 C
Belgrade

U Surčinu održana prestižna izložba rotvajlera

U Nautičkom selu „Biser“ u Boljevcima za vikend je održana međunarodna izložba rotvajlera. Izložba u Surčinu poznata je kao jako prestižna i svima je važno da sa nje imaju što bolje ocene.

Među našim dragim gostima na izložbio bio je i Vasko Mudreša, međunarodni kinološki sudija i vlasnik odgajivačnice „Cetinjski rot“, gde se po rečima mnogih u regionu gaje najlepši rotvajleri.

– Radi se o specifičnoj rasi, prema kojoj gazda mora da se posebno postavi. Radi se o psu koji je jak, krupan, temperamentan. Često u novinama pogrešno čitamo da se radi o opasnim psima, međutim mislim da probleme pre stvaraju nesavesne gazde ovih pasa – naglašava Mudreša.

– Ovo je specijalizovana izložba rotvajlera, koja se tradicionalno održava kod nas u Surčinu, a organizatori su Kinološko društvo iz Surčina i Asocijacija rotvjaler klubova iz Srbije – rekao je Aleksandar Čulinović, predsednik Kinološkog društva Surčin.

Ringom je ovaj put prošetalo pedeset rotvajelera iz Srbije i regiona.

– Danas ocenjujemo lepotu kod pasa, kakvi su pokretu a kakvi u postavci, da li temperamentni ili agresivni – objasnio je Radiša Sojadinović, međunarodni kinološki sudija.

Kao i svake godine, posebnu podršku manifestaciji dali su Turističk organizacija i Gradska opština Surčin.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...