12.4 C
Belgrade

U toku aktivnosti na uređenju naselja Topolice u Obrenovcu

Počele su aktivnosti na uređenju naselja Topolice. U narednom periodu, na ovom prostoru biće obezbeđena dodatna parking mesta, ali i uređeno igralište za decu, kao i teretana na otvorenom. Danas su naselje Topolice obišli predstavnici opštine Obrenovac.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slavko Berić najavio je detaljno uređivanje naselja Topolice.

Ovo je jedan od projekata na koji se čekalo duže od 40 godina. Projekat koji će promeniti izgled naselja Topolice, a i ulepšati sliku našeg grada. Sa ovog područja izneto je više od 100 tona šuta i komunalnog otpada. Takođe, ovde ćemo obezbediti dodatnih 65 parking mesta, građanima koji žive ovde obezbedićemo teretanu na otvorenom i igralište za decu, kao i lep mobilijar koji će služiti za odmor za starije sugrađane. Na ovom prostoru takođe ćemo urediti ulicu Topolice, sprečiti dalju degradaciju same kolovozne konstrukcije i to tako što će se uraditi dodatna kosina sa bankinama koje će ojačati ivičnjake – naveo je Berić.

Ivan Stojić kao glavni komunalni problem u naselju Topolice istakao je nedostatak raspoloživih parking mesta i zahvalio Miloradu Grčiću na zalaganjima, da se aktuelni problemi građana ovog dela Obrenovca konačno reše.

Savet za komunalni red opštine Obrenovac u saradnji sa svim relevantnim institucijama pokušava da reši problem parkiranja na prostoru naselja Topolice. Naime, danas se rešava problem svih građana naselja Topolice. Radi se pristupna saobraćajnica u dužini od 145 metara, sa novim parking mestima. Takođe, postoji problem parkiranja iz Ulice Kralja Aleksandra, koji će se u narednom periodu rešiti, čime ćemo dobiti još novih parking mesta – objasnio je Stojić i dodao da će se nakon uređenja naselja Topolice, uraditi i zoniranje parking mesta u ovom delu opštine Obrenovac.

Predsednik Saveta 3. mesne zajednice Igor Vjetrović ovom prilikom zahvalio je Miloradu Grčiću koji je, kako kaže, svojim zalaganjima obezbedio novac za realizaciju ovog projekta.

Uređivanjem fasada na zgradama, izgradnjom novih parking mesta, kao i izgradnjom dečijeg igrališta, mislim da će ovo naselje postati jedno od najlepših naselja na teritoriji gradske opštine Obrenovac – naveo je Vjetrović i dodao da je u 3. mesnoj zajednici u toku realizacija još 8 novih projekata.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °