13.9 C
Belgrade

U toku je prolećno uređenje izletišta Zabran

U toku su aktivnosti na uređenju izletišta Zabran u Obrenovcu. Radove na uređenju trim staze danas su obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac i direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković ovom prilikom naglasio je, da se na području opštine Obrenovac pored izgradnje nedostajuće putne i komunalne infrastrukture, radi i na uređenju prostora namenjenih rekreaciji i uživanju.

– Proleće koristimo za uređenje našeg Zabrana. Ova staza je kvalitetna i važno je da bude raspoloživa kako trenažnim sportistima, tako i rekreativcima. Plaže će takođe biti obnovljene, a novi sadržaji biće dostupni u Avantura parku koji je, napominjem, besplatan – istakao je Čučković.

Andrić je najavio da će pored uređenja Zabrana, u narednom periodu biti uređena i plaža na Perilu, kao i dodatno zamenjeni oštećeni mobilijari.

– Došlo je vreme da ponovo pospemo ovu našu trim stazu u Zabranu. Dužina staze iznosi 1.450 metara, širina je standardna, 1,30 metara. Morao bih da skrenem pažnju sugrađanima, da se ovde ne mogu voziti bicikle, već se može samo pešačiti. Renoviraćemo stazu, ali dodatno ćemo i dograditi Avantura park – rekao je Andrić.

Prema rečima sportista sa teritorije gradske opštine Obrenovac, prostor za treniranje u izletištu Zabran veoma je pogodan za svakodnevne treninge.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.1 ° C
16.7 °
14.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
22 °