26.4 C
Belgrade

U toku je rekonstrukcija ploča u mesnoj zajednici Barič

U toku su aktivnosti na čišćenju i sanaciji kanalske mreže na teritoriji opštine Obrenovac. Ove radove obavlja Gradska opština u saradnji sa pouzdanim i dugogodišnjim partnerima Javnim vodoprivrednim preduzećem ”Srbijavode”, Javnim vodoprivrednim preduzećem ”Beogradvode” i Sekretarijatom za privredu. Radove su danas obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

U mesnoj zajednici Barič, u naselju Kolonija, otpočeli su radovi na sanaciji klizišta, kao i zameni ploča u dužini od 10 metara. Uporedo sa ovim radovima, u mesnoj zajednici Draževac, izvode se radovi na otvaranju proticajnog profila potoka Peštan.

– Pored sanacije ploča u Bariču, očistili smo Barički potok, a planiramo sanaciju klizišta u neposrednoj blizini. Takođe, radimo na čišćenju kanala u Skeli, a sanirano je i klizište na kanalu Zabreške livade u Zabranu – rekao je član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić i ovom prilikom zahvalio na saradnji i razumevanju svim pouzdanim partnerima i relevantnim institucijama.

Kanalska mreža u Obrenovcu zahteva stalna ulaganja, a s obzirom na to da je reč o velikoj površini pokrivenoj kanalskom mrežom, radi se o dugotrajnom procesu.

– Sekretarijat za privredu prepoznao je sve naše probleme, nakon čega je doneta odluka da se pažnja posveti Obrenovcu. Kanalska mreža u dužini od 450 kilometara predstavlja najdužu mrežu kanala na teritoriji grada Beograda – naveo je Stojić.

GO Obrenovac

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °