14.8 C
Belgrade

U toku novo uklanjanje divlje deponije u Vuka Vrčevića

Drugi put za godinu dana, ponovo je danas počelo uklanjanje jedne od najvećih divljih deponija u gradu, u Ulici Vuka Vrčevića na Paliluli. Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić obišli su lokaciju gde JKP Gradska čistoća, sa još tri komunalna beogradska preduzeća, uklanja deponiju.

Mi ćemo ovo da očistimo, ali pitanje je dokle više. Na svakih par meseci mi čistimo deponiju i trošimo novac iz budžeta Grada, zato što neko ko je nemaran misli da može da baca otpad gde mu padne na pamet i to radi ovde. Ovo je zgodna lokacija blizu Pančevačkog mosta i centra grada. Umesto da voze tamo gde je određeno po zakonu oni to istovaraju ovde- istakao je Vesić i dodao da će problem biti rešen izgradnjom reciklažnog cetra Gradske čistoće.

Sad ćemo mi ovo da ogradimo za početak, a onda ćemo da napravimo reciklažni centar Gradske čistoće. Trajno rešenje ovog problema je da se prihvate predlozi koje daje Grad Beograd. Nadam se da ćemo sa novom vladom o tome moći da razgovaramo, da se pooštre zakonske kazne i da se konačno oduzimaju vozila pomoću kojih se stvara divlja deponija, da oni ljudi koji to rade odgovaraju – naglasio je zamenik gradonačelnika.

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović rekao je da je u julu prošle godine ova deponija očišćena i da su tada postavljene betonske barijere da ne mogu kamioni da prođu, ali da je uprkos tome ona ponovo stvorena. „Bez strožih zakonskih propisa neće se rešiti ovaj problem. Evidentirali smo na Paliluli 137 deponija, a ovo je jedna od najvećih u gradu. Bez pomoći Grada mi kao Opština ne bismo bili u stanju, zbog finansijskih sredstava, da rešimo ovaj veliki problem sa deponijama. Građani se žale zbog deponija, ali ja apelujem, da svi zajedno vodimo računa o našem gradu“ – istakao je Ivanović.

Direktor Gradske čistoće Marko Popadić saopštio je da će sa deponije biti uklonjeno oko tri hiljade metara kubnih raznog otpada i da će posao biti završen u naredna dva, tri dana. Ono što posebno raduje jeste najava gradskih čelnika da će pomoći JKP Gradska čistoća da ovaj prostor ovde privedu nameni i da se ovde napravi reciklažno ostrvo koje ćemo ograditi i postaviti kamere. Verujem da će se na taj način trajno rešiti problem ove divlje deponije – zaključio je Popadić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.8 ° C
15.2 °
14.1 °
55 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °