11.8 C
Belgrade

U toku su aktivnosti na uređenju dečijih igrališta na teritoriji gradske opštine Obrenovac

U toku su radovi na uređenju dečijih igrališta širom opštine. Naime, u ovoj akciji jesenjeg uređenja javnih igrališta učešće su uzeli Javno komunalno preduzeće ”Obrenovac”, Savet za komunalni red opštine Obrenovac i Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca. Ovom akcijom planirano je da se izvrše neophodne popravke postavljenih mobilijara i sprava koje deca koriste, sa ciljem da se bezbednost boravka dece na igralištima podigne na viši nivo. Danas su dečija igrališta u gradskom delu opštine obišli predstavnici opštine Obrenovac, direktor Javnog komunalnog preduzeća Milan Marošanin i direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slavko Berić.

Marošanin je ovom prilikom istakao, da su nadležne službe Javnog komunalnog preduzeća u prethodnom periodu obišli sva igrališta na teritoriji opštine Obrenovac i u skladu sa zatečenim stanjem isplanirali dalje radove.

– Jedan od poslova koji je u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” jeste i održavanje dečijih igrališta i mobilijara. Napravili smo planove i krenuli u radove kako bismo popravili sve ono što se da popraviti. Međutim tamo gde nismo u situaciji da izvedemo radove, rekonstrukciju i sanaciju dečijih igrališta, te delove odnećemo u krug JKP-a, pa ćemo tokom zimskog perioda popravljati oštećene delove, a ukoliko i to ne bude bilo moguće, nabavićemo nove delove mobilijara – naveo je Marošanin.

Kako naglašava, cilj je da igrališta za decu budu dovoljno kvalitetna i kao takva bezbedna.

– Kada smo sastavili kompletan spisak neophodnih radova na igralištima, razočarao sam se zbog činjenice da je u proteklom periodu veliki broj klupa, klackalica za decu, tobogana, uništeno. Naime, sve ono što je prethodno planirano da koriste deca, očigledno je koristio neko drugi. Ovom prilikom molim sugrađane koji primete ovakve nedostatke na igralištima, da nam jave, kako bismo izašli na teren i što pre sanirali kvarove – rekao je Marošanin.

Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca svojim aktivnostima podržalo je jesenje uređenje grada.

– Pored 1446 kilometara nekategorisanih puteva i 185 kilometara opštinskih ulica kojima upravlja Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca, povereno nam je i održavanje 12 blokovskih naselja. S tim u vezi, u skladu sa potrebama koje su izneli predsednici Saveta mesnih zajednica i sugestijama sugrađana, pomoći ćemo tako što ćemo, tamo gde postoji potreba za dodatnim parking mestima, obezbediti određen broj parking prostora – naveo je Berić i dodao da su inicijativu za obeležavanjem novih javnih parking mesta među prvima, podneli građani naselja Topolice.

On je ovom prilikom najavio rekonstrukciju i izgradnju novih parking mesta i u centralnim gradskim naseljima.

Predstavnici Saveta za komunalni red opštine Obrenovac poručuju da će sva igrališta na teritoriji opštine Obrenovac u narednom periodu, biti uređena.

– Imamo izuzetnu saradnju sa svim javnim preduzećima opštine Obrenovac. Obilazimo sva igrališta u opštini Obrenovac, takođe sporovodimo akcije uređenja istih, kada postoji potreba – rekao je član Veća opštine Obrenovac Ivan Stojić.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
11.8 ° C
11.8 °
11.7 °
82 %
3.1kmh
75 %
Пон
13 °
Уто
20 °
Сре
16 °
Чет
19 °
Пет
25 °

Servisne vesti