12.6 C
Belgrade

U toku su građevinski radovi na asfaltiranju putnih pravaca u mesnoj zajednici Grabovac

Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Javnim preduzećem za izgradnju Obrenovca sprovodi akciju ”Put do svake kuće”. U toku su radovi na asfaltiranju 3 putna pravca u Donjem kraju, u mesnoj zajednici Grabovac. Međutim, kako je najavljeno, nakon ovih radova u planu su građevinski radovi na rekonstrukciji putnih pravaca širom ove mesne zajednice. Danas su građevinske radove obišli predstavnici opštine Obrenovac i direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca Slavko Berić.

Miroslav Čučković ovom priliko istakao je, da će u budućem periodu akcenat biti stavljen na rekonstrukciju puteva širom opštine Obrenovac.

– Opština Obrenovac tokom 2021. godine uspela je da potpiše ugovore i obezbedi sredstava za rešavanje svih problema Obrenovca, ovamo pre svega mislim na kanalizaciju, vodu i toplifikaciju. Ovom prilikom obećavam da ćemo u narednom periodu, tokom predstojeće jeseni i proleća naredne godine, sve one putne deonice koje nisu asfaltirane, a dugačke su, pokriti asfaltom – naveo je Čučković i dodao da će se raditi na tome da Obrenovac ostane lokomotiva razvoja grada Beograda i uz to najveća gradilište u Srbiji, ali i kako kaže, mesto gde će svi građani imati jednake šanse, bez obzira u kom delu opštine žive.

Odbornik Skupštine opštine Obrenovac Željko Topalović najavio je postavljanje asfalta na više različitih lokacija u ovoj mesnoj zajednici.

– U planu su građevinski radovi u kraju Negovanovića, Prelića, Brankovića, Milutinovića, Bogdanovića. Sve što smo planirali, završićemo. Radićemo sve dok ne uspemo da obezbedimo asfalt do svake kuće – naglasio je Topalović.

Berić je iskoristio priliku da zamoli građane za strpljenje i naglasi da se građevinski radovi na teritoriji opštine Obrenovac obavljaju prema prioritetima, koji su postavljeni u saradnji sa Savetima mesnih zajednica.

– Nakon radova u mesnoj zajednici Grabovac, građevinske mašine preći će na teritoriju mesne zajednice Dren, zatim u Orašac, a potom u Ljubinić i Vukćevicu. Neće se stati sa radovima na asfaltiranju, dok se do svake kuće na teritoriji gradske opštine Obrenovac ne dovede asfalt – naglasio je Berić.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light rain
12.6 ° C
12.8 °
12.4 °
95 %
2.1kmh
75 %
Пет
14 °
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...