-0.4 C
Belgrade

U toku su radovi na izgradnji beogradskog metroa

Na Makiškom polju, 22. novembra počeli su radovi na nasipanju i pripremi terena, gde će biti izgrađen depo budućeg metroa. Ovim pripremnim radovima ozvaničen je početak izgradnje beogradskog metroa, velikog infrastrukturnog projekta. Građevinske radove na Makiškom polju, danas su obišli predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo, ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednici gradskih opština. Radove na izgradnji beogradskog metroa obišao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Prilikom obilaska radova na izgradnji metroa, Vučić je poručio da će za šest godina biti završeni radovi.

On je najavio, da će svake nedelje obilaziti radove, a kako ističe, izgrađen metro ubrzaće ekonomski razvoj Srbije.

Vučić je iskoristio priliku i zahvalio svima koji, kako kaže, veruju u napredak Srbije, te znaju koliko je ovaj projekat važan za grad i zemlju.

– Ne bismo ovo mogli da uradimo ni pre nekoliko godina, ni pre nekoliko decenija, iako smo snevali snove, to smo mogli da uradimo tek kada smo obavili fiskalnu konsolidaciju, kada smo napravili najbolju moguću politiku za privlačenje stranih inesticija, kada smo mogli da uposlimo stotine ljudi koji su dobili otkaze u periodu do 2012. godine – naveo je Vučić.

Novi metro povezaće beogradske opštine Obrenovac, Mladenovac, Barajevo, Lazarevac, Sopot i Grocku.

Vučić je izjavio da će se kada budu napravljene prve dve linije mnogo brže stizati metroom sa jednog kraja Beograda na drugi, nego automobilom.

Osim izgradnje beogradskog metroa, planom generalne regulacije šinskih sistema predviđeno je proširenje tramvjske mreže i BG voza, tako da će prema pomenutom planu Beograd 2023. godine imati ukupno 42 kilometra novog metroa, 223 kilometra gradske i prigradske železnice i 42,6 kilometara nove tramvajske mreže.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
-0.4 ° C
0.8 °
-3.3 °
81 %
2.1kmh
0 %
Чет
-0 °
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °

Servisne vesti