19.6 C
Belgrade

U toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u mesnoj zajednici Belo Polje

U toku su radovi na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u naselju Belo Polje. U ovoj mesnoj zajednici biće izgrađeno 4,5 kilometra kanalizacione mreže, a vrednost investicije iznosi 88 miliona dinara. Postavljen rok za izvođenje građevinskih radova je 210 dana, a nadležni iz Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” predviđaju završetak radova u najavljenim rokovima. Građevinske radove obišli su predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Branko Matić naveo je, da se radovi na izgradnji kanalizacione mreže, pored mesnne zajednice Belo Polje, obavljaju i u mesnoj zajednici Zvečka, na Šabačkom putu i u Ulici Bogoljuba Uroševića Crnog.

– Već par meseci izvode se ozbiljni radovi, kojim ćemo celu mesnu zajednicu Belo Polje pokriti novom kanalizacionom mrežom. Vremenski uslovi nam baš i nisu naklonjeni, međutim ne možemo stati sa radovima – istakao je Matić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslva Čučković najavio je rekonstrukciju ulica koje se nalaze na prostoru gde je završeno postavljanje instalacije.

–U okviru projekta Čista Srbija u mesnoj zajednici Barič počeće izgradnja potpuno istog objekta, samo većeg kapaciteta. U naredne dve godine, na teritoriji opštine Obrenovac, realizovaćemo projekat Čista Srbija. Iako su loši vremenski uslovi, radi se u punom kapacitetu, kako bi septičke jame zauvek otišle u istoriju, te kvalitet života građana Obrenovca postao jednak udobnosti života građana centralnih delova Beograda – rekao je Čučković.

Predsednik Saveta mesne zajednice Belo Polje Nemanja Ilić rekao je, da će u narednom periodu biti izgrađena kanalizaciona mreža u delu naselja, koji je bio izostavljen prethodnim projektom.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °