2.9 C
Belgrade

U toku radovi na izgradnji nove pešačke staze koja će povezivati ulice Velizara Stankovića i Ivana Mičurina

Gradska opština Rakovica uskoro će biti bogatija za još jednu pešačku stazu. U toku su radovi na izgradnji nove pešačke staze koja će povezivati ulice Velizara Stankovića i Ivana Mičurina.

Radove na izgradnji pešačke staze danas su obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić, zajedno sa članicom Opštinskog veća Snežanom Predojević.

Oni su se zahvalili radnicima JKP „Zelenilo“ na tome što predano rade, ne samo na izgradnji ove staze, već i na rekonstrukciji parkova i uređivanju drugih javnih površina u opštini. Radnicima koji rade na izgradnji staze uručeni su sokovi i voda, kako bi se osvežili tokom pauze.

Nova pešačka staza koja povezuje ulice Velizara Stankovića i Ivana Mičurina prolazi odmah pored Osnovne škole „Ivo Andrić“. Ovu relaciju svakodnevno koristi veliki broj građana, pre svega učenici koji pohađaju školu i njihovi roditelji, kao i stanari okolnih zgrada. Radove na izgradnji staze inicirala je Gradska opštine Rakovica koja je primila veliki broj molbi građana da se ona izgradi.

Nekoliko dana ranije završeni su radovi na još jednoj stazi koja povezuje parking između zgrada u ulici Velizara Stankovića sa Osnovnom školom „Ivo Andrić“. Izgradnju dela pešačke staze koja se nalazi u samoj školi, sopstvenim sredstvima finansirala je Gradska opština Rakovica, dok je radove na delu staze od škole do parkinga između zgrada u ulici Velizara Stankovića izvodilo JKP „Zelenilo Beograd“.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °