26.4 C
Belgrade

U Volonterskom servisu Zvezdare održana edukacija volontera i radionica o mentalnom zdravlju

U Volonterskom servisu Zvezdare održana je prezentacija projekta „Bolja briga o mentalnom zdravlju”,  čija realizacija je sufinansirana sredstvima iz budžeta Gradske opštine Zvezdara, kao i edukacija volonterki Servisa i radionica o mentalnom zdravlju.

Sastanku su, pored zvezdarskih volonterki prisustvovale i Radmila Urošević, koordinatorka Servisa, Jelena Vulić iz opštinske Kancelarije za pomoć osobama sa invaliditetom, Mina Aleksić (Udruženje „Prostor”) i Irena Stojadinović (Udruženje PIN).

Cilj sastanka je bio razmena iskustava kada je u pitanju mentalno zdravlje i predstavljanje na koji način Opština Zvezdara i Volonterski servis brinu o mentalnom zdravlju građana i svojih volontera.

Ovo je bila i prilika da predstavnici Udruženja „Prostor” upoznaju predstavnike GO Zvezdara i volonterke sa svojim aktivnostima tokom ove godine koje su usmerene na zaštitu mentalnog zdravlja.

Zvezdarske volonterke su upoznate sa određenim strategijama i tehnikama za lakše izlaženje na kraj sa stresnim situacijama, „sagorevanjem“ i ostalim poteškoćama koje mogu da prate direktan volonterski rad sa ugroženim kategorijama stanovništva.

Volonterke su podelile svoje iskustvo volontiranja, stavove vezane za mentalno zdravlje, kao i potrebe i resurse koji im najviše znače za očuvanje mentalnog zdravlja.

Na kraju su kroz grupni rad, koristeći tehnike art terapije, napravile zajednički rad „Drvo podrške“ na kom su kroz umetnički izraz predstavile svoje najznačajnije resurse za očuvanje mentalnog zdravlja.

beogradski.rs / GO Zvezdara

Najnovije

Belgrade
clear sky
26.8 ° C
26.9 °
25.2 °
36 %
4.6kmh
0 %
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
25 °
Уто
27 °
Сре
27 °