-0.4 C
Belgrade

Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac pogledaće predstavu ”Dečaci Pavlove ulice”

Za učenike osnovnih škola, predstava ”Dečaci Pavlove ulice”, koju je pripremilo Obrenovačko pozorište, biće izvedena u sredu, 1. i u četvrtak, 2. decembra sa početkom u 11.00 sati u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”. Deca školskog uzrasta dobiće priliku, da pogledaju izvođenje ove predstave, tako da će se predstava izvoditi i naredne nedelje, a učenici će oranizovano dolaziti u Obrenovačko pozorište. U predstavi igraju glumci Obrenovačkog pozorišta, ali i mladi polaznici škole glume Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac”. Ovaj pozorišni komad premijerno je izveden pred obrenovačkom publikom u subotu, 20. novembra sa početkom u 18.00 sati u pozorišnoj sali Doma kulture.

Direktor Javnog preduzeća Sportsko-kulturni centar ”Obrenovac” Ivan Jegorović naglasio je da ovo preduzeće u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac vodi brigu o kulturnom razvoju dece.

– Neka deca iz osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac, danas su prvi put u pozorištu. Gradska opština Obrenovac i Obrenovačko pozorište nastaviće kroz mnogobrojne akcije, da pripremaju decu, da kasnije uzmu učešće u kreiranju kulture našeg grada, te da svojim aktivizmom doprinesu daljem razvoju naše opštine – naveo je Jegorović.

Nastavnik Osnovne škole ”Jefimija” Dejan Kovačević naglasio je, da će danas učenici ove škole imati priliku da na sceni Obrenovačkog pozorišta pogledaju predstavu u izvođenju njihovih školskih drugara.

– Posle dužeg vremena, ovo je jedno lepo dešavanje za učenike. Doveli smo grupu dece da pogledaju predstavu u kojoj će igrati neki od učenika naše škole – rekao je Kovačević.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
-0.4 ° C
0.8 °
-3.3 °
81 %
2.1kmh
0 %
Чет
-0 °
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °

Servisne vesti