19.6 C
Belgrade

Udruženje „Naša Drina“ organizovalo skup na temu zaštite životinja u parku Tašmajdan

Udruženje „Naša Drina“ organizovalo je skup na temu zaštite životinja, pre svega pasa, od štetnog uticaja pirotehnike u parku Tašmajdan. 

U neposrednoj blizini ograđenog dela za pse, okupili su se članovi Udruženja „Naša Drina“, vlasnici pasa, roditelji sa decom i mnogobrojni prolaznici.

Foto: beogradski.rs

Ljubiteljima prirode i životinja ispred Udruženja „Naša Drina“ obratio se Đurica Mihaljčić, objasnivši da je naziv ovog Udruženja proistekao kao posledica želje prijatelja, koji su se okupili na Zvorničkom jezeru, da se uključe u borbu za zaštitu životne sredine.

Istakao je da Udruženje „Naša Drina“, za razliku od drugih udruženja, nije udruženje koje hoće da blokira, da zaustavlja, zabranjuje i ruši, već hoće da se kroz institucije, prvenstveno u smislu zakonodavne vlasti, obezbedi da se donesu propisi koji će u sebi imati najviše evropske standarde zaštite životne sredine.

Foto: beogradski.rs

Istakao je da mora da postoji razvoj industrije da bi naša zemlja mogla da opstane, ali da industrija ne sme da ugrozi životnu sredinu. Najvažniji je balans, da imamo ubrzani razvoj, ali da taj razvoj obezbedi život sa čistim rekama i čistim vazduhom.

Vlasnicima kućnih ljubimaca Đurica Mihaljčić je rekao da su ljubimci ugroženi nedostacima i nepoštovanjem propisa, pre svega one oblasti koje regulišu prodaju, promet i upotrebu pirotehničkih sredsrava. 

Igor Braunović, predsednik Udruženja „Naša Drina“, foto: beogradski.rs

Izneo je i statistički podatak po kome u našem gradu oko 5.000 kućnih ljubimaca godišnje premine od posledice srčanog udara izazvanog nezakonitom i nedozvoljenom upotrebom pirotehničkih sredstava.

Za kraj je istakao da je prva stvar na agendi Udruženja „Naša Drina“ izmena propisa i načina na koji se primenjuju i da svaki grad mora da ima deo za naše kućne ljubimce, jer i oni imaju svoja prava i svoje potrebe.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °