2.9 C
Belgrade

Ugovor o energetskoj efikasnosti

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je u Aranđelovcu dodelila ugovore predstavnicima 151 lokalne samouprave.

U okviru nacionalnog programa unapređenja energetske efikasnosti, šef Kabineta predsednika Opštine, Nikola Jelenković potpisao je Ugovor o energetskoj efikasnosti, između Gradske opštine Vračar i Ministarstva za energetiku. „U okviru ovog projekta, biće ukupno uložene četiri milijarde dinara za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvima, od čega će Ministarstvo zajedno sa gradovima i opštinama izdvojiti dve milijarde dinara za subvencije građanima koji se prijave za učešće u programu“, rekao je Jelenković.

Pomoćnik predsednika opštine Vračar, Kosta Malović izjavio je:

“ Ovo je veliki projekat i za lokalne samouprave i za državu i direktna korist za građane, jer će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije, da računi budu niži za 25 do 30 odsto.“

To je i ogromna ušteda u ekološkim troškovima i ujedno znači zdraviju životnu sredinu, zaključili su Malović i Jelenković na današnjem skupu u Aranđelovcu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °