13.7 C
Belgrade

Ugovor o energetskoj efikasnosti

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je u Aranđelovcu dodelila ugovore predstavnicima 151 lokalne samouprave.

U okviru nacionalnog programa unapređenja energetske efikasnosti, šef Kabineta predsednika Opštine, Nikola Jelenković potpisao je Ugovor o energetskoj efikasnosti, između Gradske opštine Vračar i Ministarstva za energetiku. „U okviru ovog projekta, biće ukupno uložene četiri milijarde dinara za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvima, od čega će Ministarstvo zajedno sa gradovima i opštinama izdvojiti dve milijarde dinara za subvencije građanima koji se prijave za učešće u programu“, rekao je Jelenković.

Pomoćnik predsednika opštine Vračar, Kosta Malović izjavio je:

“ Ovo je veliki projekat i za lokalne samouprave i za državu i direktna korist za građane, jer će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije, da računi budu niži za 25 do 30 odsto.“

To je i ogromna ušteda u ekološkim troškovima i ujedno znači zdraviju životnu sredinu, zaključili su Malović i Jelenković na današnjem skupu u Aranđelovcu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
14.1 ° C
18.7 °
11.8 °
77 %
2.6kmh
0 %
Пет
15 °
Суб
23 °
Нед
21 °
Пон
22 °
Уто
22 °