20 C
Belgrade

Ugovor o energetskoj efikasnosti

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, danas je u Aranđelovcu dodelila ugovore predstavnicima 151 lokalne samouprave.

U okviru nacionalnog programa unapređenja energetske efikasnosti, šef Kabineta predsednika Opštine, Nikola Jelenković potpisao je Ugovor o energetskoj efikasnosti, između Gradske opštine Vračar i Ministarstva za energetiku. „U okviru ovog projekta, biće ukupno uložene četiri milijarde dinara za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvima, od čega će Ministarstvo zajedno sa gradovima i opštinama izdvojiti dve milijarde dinara za subvencije građanima koji se prijave za učešće u programu“, rekao je Jelenković.

Pomoćnik predsednika opštine Vračar, Kosta Malović izjavio je:

“ Ovo je veliki projekat i za lokalne samouprave i za državu i direktna korist za građane, jer će omogućiti da se smanji potrošnja toplotne energije, da računi budu niži za 25 do 30 odsto.“

To je i ogromna ušteda u ekološkim troškovima i ujedno znači zdraviju životnu sredinu, zaključili su Malović i Jelenković na današnjem skupu u Aranđelovcu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
18.8 ° C
19.1 °
17.9 °
94 %
2.1kmh
0 %
Нед
31 °
Пон
35 °
Уто
37 °
Сре
39 °
Чет
36 °