11.4 C
Belgrade

Uklanjanje deponije ispred Tehničke škole u Železniku

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas u okviru akcije „Problem manje” radovima na uklanjanju deponije u naselju Železnik na opštini Čukarica. 

Događaju su prisustvovali sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Strahinja Danilović, direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić, direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

Vesić je rekao da mu je u razgovoru s građanima, koje je imao prošlog četvrtka, skrenuta pažnja na problem koji ima Tehnička škola u Železniku i da se danas taj problem rešava. 

– Kao što vidite nije prošlo ni nekoliko dana, a već se taj problem rešava. Ovde su danas sva javna preduzeća koja će očistiti komunalni otpad, koji sprečava đake i njihove nastavnike da normalno dođu do škole. Na ovaj način rešićemo jedan veliki komunalni problem. Da bismo ovaj problem rešili trajno, moraćemo ozbiljnije da se pozabavimo ovim prostorom jer je ovo nekad bila industrijska zona, pa samim tim ima dosta nerešenih imovinskih odnosa – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ovaj prostor se pretvara u ulicu, parking mesta će biti urađena i postavljena ograda, kako bi se sprečilo bacanje otpada i zaštitio prostor oko reke. 

– Kada se bude završila fabrika za preradu otpadnih voda u Ostružnici, ovaj deo grada dobiće kanalizaciju. Nije lako, ima mnogo problema u gradu, ali ako čujemo jedni druge i ukazujemo jedni drugima na probleme, stvari mogu da se rešavaju veoma brzo. Zato je važno da razgovaramo, da oni koji vrše lokalnu vlast budu upućeni u to kako da brzo rešavaju obične probleme građana. Ovde nema visoke politike, ovde ili uradite posao ili ne uradite – poručio je Vesić.

Ivana Mihailović, psiholog u Tehničkoj školi u Železniku, zahvalila je Goranu Vesiću i Gradu na podršci, na tome što su uvideli i rešili ozbiljan problem kao što je deponija ispred škole.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °