9.3 C
Belgrade

Uklanjanje divljih deponija se nastavlja

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, uklonjena je divlja deponija na uglu ulica Mirkovićeve i Lipovačke u naselju Sremčica. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ sa navedene lokacije su odnele oko 60 kubika kabastog smeća i građevinskog otpada koji ne samo da je ružio ovaj kraj, već je narušavao higijenu i ugrožavao životnu sredinu.

Pored toga, danas su počeli radovi na čišćenju divlje deponije ispred Tehničke škole u naselju Železnik, koja kje sprečavala učenike i nastavnike da normalno dođu do škole. U ovoj zajedničkoj akciji uklanjanja otpada učestvuju ekipe JKP „Gradska čistoća“ i JKP „Zelenilo-Beograd“, te će uskoro biti rešen i ovaj komunalni problem.

Samo u prethodne dve nedelje je više od 1000 kubika smeća odneseno sa sedam lokacija širom Čukarice, koje su se najčešće nalazile u blizini naseljenih mesta, kao i duž saobraćajnica, te je njihovo uklanjanje bilo neophodno.

Divlje deponije ne samo da ruže sliku Čukarice, već izuzetno nepovoljno utiču na životnu sredinu i zdravlje ljudi, pa apelujemo na građane da se ponašaju savesno i odgovorno i ne narušavaju higijenu odlažući otpad na nedozvoljen način.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °