13.9 C
Belgrade

Uklanjanje divljih deponija se nastavlja

Na inicijativu Gradske opštine Čukarica, uklonjena je divlja deponija na uglu ulica Mirkovićeve i Lipovačke u naselju Sremčica. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ sa navedene lokacije su odnele oko 60 kubika kabastog smeća i građevinskog otpada koji ne samo da je ružio ovaj kraj, već je narušavao higijenu i ugrožavao životnu sredinu.

Pored toga, danas su počeli radovi na čišćenju divlje deponije ispred Tehničke škole u naselju Železnik, koja kje sprečavala učenike i nastavnike da normalno dođu do škole. U ovoj zajedničkoj akciji uklanjanja otpada učestvuju ekipe JKP „Gradska čistoća“ i JKP „Zelenilo-Beograd“, te će uskoro biti rešen i ovaj komunalni problem.

Samo u prethodne dve nedelje je više od 1000 kubika smeća odneseno sa sedam lokacija širom Čukarice, koje su se najčešće nalazile u blizini naseljenih mesta, kao i duž saobraćajnica, te je njihovo uklanjanje bilo neophodno.

Divlje deponije ne samo da ruže sliku Čukarice, već izuzetno nepovoljno utiču na životnu sredinu i zdravlje ljudi, pa apelujemo na građane da se ponašaju savesno i odgovorno i ne narušavaju higijenu odlažući otpad na nedozvoljen način.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
15.1 ° C
16.7 °
14.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
27 °
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
25 °
Пон
22 °